Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η ψηφιακή τράπεζα N26 δεύτερη σε αξία - Ξεπέρασε την Commerzbank

Γερμανία: Η ψηφιακή τράπεζα N26 δεύτερη σε αξία - Ξεπέρασε την Commerzbank
Η N26, που ιδρύθηκε το 2013, είναι μία από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ευρώπη που επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το τρέχον τραπεζικό σύστημα

Περί τα 900 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε σε γύρο χρηματοδότησης η γερμανική ψηφιακή τράπεζα N26, με αποτέλεσμα η αξία της εταιρείας να αποτιμάται πλέον στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Κάπως έτσι η αποτίμηση της N26 ξεπέρασε αυτή της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, της Commerzbank, της οποίας η κεφαλαιοποίηση αγγίζει τα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ (8,8 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η N26, στην οποία έχουν επενδύσει δισεκατομμυριούχοι όπως ο Peter Thiel και ο Li Ka-Shing, συγκέντρωσε ρευστό από το Third Point, το hedge fund του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Dan Loeb, αλλά και από την Coatue. Στον γύρο χρηματοδότησης επένδυσε και η Dragoneer.
Η N26, που ιδρύθηκε το 2013, είναι μία από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ευρώπη που επιδιώκουν να αμφισβητήσουν το τρέχον τραπεζικό σύστημα με λογαριασμούς ελέγχου που βασίζονται σε εφαρμογές και ελάχιστα έως καθόλου τέλη.
Μεταξύ των ανταγωνιστών της είναι η Revolut, η οποία αποτιμήθηκε πρόσφατα στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά και η Monzo.
Ο Maximilian Tayenthal, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του N26, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξοδέψει επιπλέον μετρητά για την πρόσληψη 1.000 ατόμων παγκοσμίως και την έναρξη νέων δυνατοτήτων, όπως η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.
«Θέλουμε να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους με έμφαση στο προϊόν, την τεχνολογία και την ασφάλεια», δήλωσε ο Tayenthal στο CNBC.
Η N26 έχει τώρα 7 εκατομμύρια πελάτες σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ενώ φέτος θα επεξεργαστεί συναλλαγές 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Ίσως προσπαθήσουμε να μπούμε στο χρηματιστήριο, αλλά δεν βιαζόμαστε…»
Πάντως, ο χορός των Fintech καλά κρατεί, με τη Stripe, πρόσφατα, να συγκεντρώνει κεφάλαια αξίας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι το οποίο την κατέστησε μία από τις πιο πολύτιμες νεοσύστατες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι fintech εξακολουθούν να είναι ζημιογόνες (απώλειες 216,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και 110 εκατομμύρια το 2020).

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης