Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια ανοδικά η Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Ήπια ανοδικά η Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Ήπια ανοδικά η Wall Street με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Σχετικά Άρθρα
Ήπια ανοδικά κινήθηκαν σήμερα 19/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να συνεχίζουν σε ανοδικό έδαφος για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Τα ισχυρά αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2021 έχουν δώσει ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία τις τελευταίες ημέρες, επισκιάζοντας τις ανησυχίες για το ράλι του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης.
Σύμφωνα με την Bank of America, μέχρι τώρα το 66% των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street για τις πωλήσεις και τα κέρδη ανά μετοχή, ξεπερνώντας τον ιστορικό μέσο όρο που είναι στο 47%.
Σήμερα ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τους οι Procter & Gamble, Johnson & Johnson και Travelers, ενώ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ανακοινώνει η Netflix.
Οι διαπραγματευτές για το νομοσχέδιο, που προβλέπει δαπάνες άνω των 3,5 τρισ. δολαρίων για την επέκταση των κοινωνικών προγραμμάτων, αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έχουν σημειώσει πρόοδο κατά τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη σε μία συμφωνία, όπως δήλωσε ο Τ. Schumer, ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.
«Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχα αρκετές παραγωγικές συζητήσεις με μέλη του Κογκρέσου, αλλά και με το Λευκό Οίκο, δήλωσε ο Δημοκρατικός Schumer.
Έχουμε να κάνουμε δουλειά ακόμα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ωστόσο, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,56% στις 35.457,31 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,77% στις 4.519,63 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη +0,71% στις 15.129,09 μονάδες

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας κατά 1,6% υποχώρησαν οι ενάρξεις κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο του προηγούμενου μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, έφτασαν στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1.555.000 - το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 7,4%.
Οι άδειες για νέες κατοικίες έκαναν μηνιαία βουτιά 7,7% τον Σεπτέμβριο, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,59 εκατ.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch ανέμεναν ότι οι ενάρξεις κατοικιών θα διαμορφωθούν σε 1,61 εκατ. και οι οικοδομικές άδειες στα 1,67 εκατ.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας ανεβάζει τις προβλέψεις για τα κέρδη το 2021 η Johnson & Johnson, μετά την ισχυρή επίδοση του τρίτου τριμήνου από το τμήμα φαρμακευτικών προϊόντων της.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία είχε πωλήσεις ύψους 502 εκατ. δολαρίων από το εμβόλιο Covid-19 κατά τη διάρκεια του παραπάνω τριμήνου.
Αναμένει ότι τα ετήσια κέρδη της θα είναι μεταξύ 9,77 δολάρια και 9,82 δολάρια  ανά μετοχή, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή της για 9,60 με 9,70 δολάρια ανά μετοχή.
Η εταιρεία καπνού και τσιγάρων Philip Morris International ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα για το γ΄ τρίμηνο που αυξήθηκαν υψηλότερα των προσδοκιών, καθώς αυξήθηκαν συνολικά και οι όγκοι που παραδόθηκαν.
Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη αυξημένα 6,5% από το προηγούμενο έτος, στα 3,46 δισ. δολάρια, και τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 1,55 από τα 1,48 δολάρια.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 11,3% στα 1,58 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 1,56 δολάρια.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 9,1% στα 8,12 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 7,94 δισ. δολάρια, ενώ το κόστος πωλήσεων αυξήθηκε 7,5% στα 2.60 δισ. δολάρια.
Η Procter & Gamble ανακοίνωσε τις πωλήσεις στο τρίμηνο που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία αύξησε τη ζήτηση για προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ενώ η εταιρεία προειδοποίησε για υψηλότερες δαπάνες για εμπορεύματα και μεταφορές.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει πλήγμα 2,3 δισ. δολαρίων σε σχέση με το κόστος μεταφοράς αυτή τη χρήση, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,9 δισ. δολάρια, καθώς το μπρος-πίσω της πανδημίας, οι ελλείψεις εργαζόμενων και η συσσώρευση παραγγελιών στα λιμάνια, επηρεάζουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Οι αυξήσεις των τιμών εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους και της αύξησης της ζήτησης για προϊόντα προσωπικής φροντίδας, που προκάλεσε η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιστρέφουν στις κοινωνικές εκδηλώσεις, ενίσχυσε τις πωλήσεις της P&G κατά 5% στα 20,34 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο.
Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 4% στα 4,11 δισ. δολάρια ή 1,61 δολάρια ανά μετοχή.
Η Halliburton ανακοίνωσε κέρδη για το γ΄ τρίμηνο σε σχέση με τις ζημιές πριν από έναν χρόνο, καθώς η ζήτηση ανέκαμψε για τις πετρελαϊκές της υπηρεσίες από τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου που συνέχισαν τις εξορύξεις αφότου οι τιμές του αργού άγγιξαν τα προ πανδημίας υψηλά.
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 236 εκατ. δολαρίων ή 26 σεντς ανά μετοχή στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τις ζημιές των 17 εκατ. δολαρίων ή σεντς ανά μετοχή στο προηγούμενο έτος.
Η εταιρεία υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά τα έσοδα διαμορφώθηκαν χαμηλότερα.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 97,7 εκατ. δολάρια ή 1,77 δολάρια ανά μετοχή, από τα 10,3 εκατ. δολάρια ή 18 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,93 δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,91 δολάρια.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 12,1% στα 5,14 δισ. δολάρια, αλλά ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 5,30 δισ. δολάρια.
Το κόστος των υπηρεσιών αυξήθηκε 11,1% στα 4,29 δισ. δολάρια, καθώς το μεικτό περιθώριο βελτιώθηκε στο 16,6% από το 15,8%.
Η εταιρεία τόνισε ότι αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή δ΄ τριμήνου μεταξύ 1,99-2,07 δολαρίων, έναντι εκτιμήσεων για 2,04 δολάρια.

Υποτονικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Με ήπια άνοδο κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με φόντο το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
Οι Ευρωπαίοι επενδυτές προχωρούν σε επιφυλακτικές κινήσεις, ενώ στο προσκήνιο βρίσκεται άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες, το οποίο και θα καταδείξει πώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού την τελευταία περίοδο.
Παρά την επιτάχυνση του πληθωρισμού που προκλήθηκε από τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της ισχυρής παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, François Villeroy de Galhau, ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν δικαιολογείται μία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Τώρα, για παράδειγμα, δεν υπάρχει λόγος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια το επόμενο έτος», ανέφερε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για αλλαγή πολιτικής από την ΕΚΤ.
«Ενώ ο πληθωρισμός είναι αυτή τη στιγμή λίγο υψηλότερος από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ, είμαι σαφώς πεπεισμένος ότι θα επανέλθει κάτω από το 2% μέχρι το τέλος του επόμενου έτους», συνέχισε ο François Villeroy de Galhau, μέλος. του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Να διαθέσει τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της για το 2022 για τη μείωση φόρων εισοδήματος σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση, όπως ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,3% στις 15.515,83 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,05% στις 6.669,85 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,2% στις 7.217,53 μονάδες.

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας πτώση -1,3% σημείωσε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2021, έναντι του Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πτώση ανήλθε στο,8%.
Τον Ιούλιο η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο είχε ενισχυθεί κατά 0,1% σε Ευρωζώνη και ΕΕ.
Σε ετήσια βάση, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε 1,6% στην Ευρωζώνη και 1% σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Σουηδία, στο - 10,5%.
Ακολούθησε η Ουγγαρία (-5,9%) και η Γερμανία (-3,1%).
Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η παραγωγή στην Πορτογαλία (+2,4%).
Ακολούθησε η Σλοβακία (1,9%) και η Πολωνία (1,6%).
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Ericsson ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου 2021 υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, με τις ισχυρές πωλήσεις εξοπλισμού 5G στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική, να αντισταθμίζουν την έντονη πτώση των πωλήσεων στην ηπειρωτική Κίνα.
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 5,75 δισ. κορόνων (665 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τα 5,35 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Οι πωλήσεις υποχώρησαν 2,1% στα 56,26 δισ. δολάρια καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ παρατηρήθηκαν ορισμένες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα στο τέλος του γ΄ τριμήνου, κάτι που θα συνεχίσει να ενέχει κινδύνους.
Η Ericssson προειδοποίησε ότι η απαγόρευση της Σουηδίας για τη χρήση συγκεκριμένων κινεζικών εξοπλισμών στη χώρα, μπορεί να φέρει πράξεις αντιποίνων, ενώ πρόσθεσε ότι ο πωλήσεις στην Κίνα εντός δικτύων και ψηφιακών υπηρεσιών, μειώθηκαν κατά 3,6 δισ. Κορόνες στο έτος.

Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Με ανοδικές τάσεις κινήθηκαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της περιφέρειας Ασίας - Ειρηνικού, εν όψει και της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου στις ΗΠΑ, που θα καταδείξουν πώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού την τελευταία περίοδο.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο +0,71%, στις 29.231 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να καταγράφει κέρδη +0,77%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε +1,41%.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai κινείται ανοδικά κατά +0,75%, με τον δείκτη Shenzen να καταγράφει κέρδη +0,99%.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης