Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Δεν αλλάζουν πλεύση τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Τέλος στα σενάρια για διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Οικονόμου: Δεν αλλάζουν πλεύση τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Τέλος στα σενάρια για διόδια στο κέντρο της Αθήνας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την εξεταστική
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο αλλαγής πλεύσης στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη για αλλαγή πλεύσης στα μέτρα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «αυτό που παρατηρείται όμως είναι ότι υπάρχει απόλυτη συσχέτιση του ποσοστού των εμβολιασμών με τις βαριές νοσηλείες λόγω κορωνοϊού. Η πιθανότητα να νοσήσει βαριά κάποιος που έχει εμβολιαστεί είναι 20 φορές μικρότερη έναντι κάποιου συνανθρώπου μας που είναι ανεμβολίαστος».

«Όχι» στα διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Εξάλλου, ο κ. Οικονόμου έβαλε τέλος στα σενάρια περί επιβολής διοδίων στο κέντρο της Αθήνας καθώς ερωτηθείς σχετικά απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».

Οι πλημμύρες

Αναφορικά με τις πρόσφατες πλημμύρες, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως γίνονται πολύ στοχευμένες προσπάθειες για αντιπλημμυρικά έργα, κάτι που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στη χώρα μας. «Στο μεσοδιάστημα μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο υποδομών που θέλουμε, η έμφαση δίνεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων για να φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε όσο λιγότερες σκηνές σαν αυτές που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα», τόνισε.

Η εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξεταστική σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, είπε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να διενεργηθεί μία εξεταστική: «Είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας, θέλει να δραπετεύσει από τις ευθύνες στη δική του περίοδο που χαρακτηρίζεται από μια σειρά περίεργων και πολλαπλών συμπτώσεων για να μπορεί κανείς να το προσπερνά και να μην το ψάξει.
Η δική μας επιλογή είναι να ορίσουμε την ουσία αυτών που θέλουμε να διευρευνήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια. Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από αυτό, θα πάμε σε δύο εξεταστικές».

Η Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και το μήνυμα προς την Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άρχισε την ενημέρωση του αναφερόμενος στην 9η Τριμερή Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
«Υπογράφηκε χθες Μνημόνιο για τη διασύνδεση των τριών χωρών στη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, Μνημόνιο για τριμερή συνεργασία σε θέματα αποδήμων και υπήρξε και κοινή Πολιτική Διακήρυξη, με την οποία οι τρεις ηγέτες παίρνουν ξεκάθαρη θέση σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις και καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα.
Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι θέσεις μας και των τριών κρατών ταυτίζονται στην καταδίκη της προκλητικής πρακτικής και της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.
Κατά τη χθεσινή τριμερή Σύνοδο προέκυψαν πολύ καθαρά και εμφατικά μηνύματα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέλυσε: «Οι τρεις ηγέτες με τη διακήρυξή τους ανάμεσα στα άλλα επαναβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ενισχύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».
Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε: «Απευθύνουν μήνυμα προς την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο όπως η παρενόχληση ερευνητικών πλοίων που έχουν αδειοδοτηθεί από την Ελλάδα ή την Κύπρο.
Υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών στις θαλάσσιες ζώνες τους. Καταδικάζουν τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και όλες τις άλλες παράνομες δραστηριότητες σε περιοχές που βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της Ελλάδας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Και τέλος υπογραμμίζουν ότι το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το δίκαιο της θάλασσας και προφανώς δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης