Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε νέα ιστορικά υψηλά το Bitcoin, πάνω από τα 66.000 δολ. - Ξεπέρασε τις προσδοκίες το πρώτο ETF

tags :
Σε νέα ιστορικά υψηλά το Bitcoin, πάνω από τα 66.000 δολ. - Ξεπέρασε τις προσδοκίες το πρώτο ETF
Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για τους Bitcoiners

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται το Bitcoin, με καύσιμο το «πράσινο φως» που δόθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τη διαπραγμάτευση ETF με υποκείμενο στοιχείο το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.
Χαράς ευαγγέλια, λοιπόν, για τους Bitcoiners, που βλέπουν την τιμή του ψηφιακού asset να διαμορφώνεται στα 66.000 δολ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το bitcoin καταγράφει άνοδο άνω του 120% μέχρι στιγμής για φέτος.
Να επισημανθεί πως το προηγούμενο ρεκόρ για το κρυπτονόμισμα ήταν στα 64.888,99 δολάρια, που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

 

Ωστόσο, για τον δημοφιλή trader Crypto Ed ήλθε ο καιρός να υπάρξει επανεκτίμηση πιθανών βραχυπρόθεσμων στόχων.
«Στα 40.000 δολ. ανέφερα τα 73.000 δολ. ως πρώτο στόχο, αλλά νομίζω ότι ανεβαίνουμε ψηλότερα.
Νομίζω ότι έχουμε ακόμη πιθανότητες να μην πάμε κάτω από τα 60.000 δολ. για λίγο» έγραψε στο Twitter.
Το χειρότερο σενάριο θα μπορούσε να περιλαμβάνει πτώση στα 58.000 δολ., ωστόσο ο ουρανός θα είναι καθαρός τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.
Σε κάθε περίπτωση, στο αισιόδοξο κλίμα συνέβαλλε και το ETF, το οποίο είχε όγκο συναλλαγών άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Αντίστοιχα, το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε Bitcoin έφτασαν σε νέα ιστορικά υψηλά, στα 817,6 εκατομμύρια δολάρια, επιβεβαιώνοντα τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης αλυσίδων Glassnode. 

 

 

Άνω του 1 δισεκ. δολ. ο τζίρος

Στο μεταξύ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο όγκος συναλλαγών αναφορικά με το ETF της ProShares Bitcoin Strategy (BITO) την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του.
Έτσι, το BITO βρέθηκε πίσω ακριβώς, σε ό,τι αφορά τον όγκο συναλλαγών, από το Blackrock US Carbon Transition Readiness ETF, που έκλεισε με 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια στο ντεμπούτο του τον Απρίλιο.
Το ETF με βάση το Bitcoin της ProShare ξεκίνησε να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) στις 19 Οκτωβρίου, με τιμή ανοίγματος στα 40,88 δολ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του TradingView, το BITO έκλεισε την ημέρα στα 41,94 δολ., με συνολικά 24,313 εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια, ήτοι τζίρος πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Σε σχόλιο του για το BITO, ο ανώτερος αναλυτής για τα ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, έγραψε στο Twitter ότι το ETF της ProShares ήταν αναμφισβήτητα το «μεγαλύτερο» από άποψη «φυσικού» ή «λαϊκού ενδιαφέροντος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν εισροές αξίας 570 εκατομμυρίων δολαρίων για το BITO την πρώτη ημέρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι το ETF της ProShares θα μπορούσε να καταταγεί ως «βαρέων βαρών» στον κλάδο όσον αφορά τις καθαρές ροές σε ετήσια βάση.
Επίσης, όπως αναφέρει η FactSet, τα δύο κορυφαία ETF είναι το Gold και το Silver, με ροές 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.
Εκτός εμπορευμάτων, η μεγαλύτερη ετήσια ροή για ETP, ύψους 5,351 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν για το Invesco QQQ Trust.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης