Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στήριξη από τράπεζες – Το βλέμμα και στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Στήριξη από τράπεζες – Το βλέμμα και στις αγορές του εξωτερικού
Αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς αναμένεται η αξιολόγηση της S&P για την ελληνική οικονομία, με την αγορά να περιμένει αναβάθμιση
Σχετικά Άρθρα

Ο επόμενος στόχος των αγοραστών είναι οι 920 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές αναμένεται να δώσει στήριξη και σήμερα στην αγορά, υποστηρίζουν οι αναλυτές.
Ωστόσο, το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την πορεία του με τα παράγωγα του γερμανικού DAX 40 να δείχνουν ξεκίνημα με ήπιες απώλειες.
Έτσι δεν αποκλείονται και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Το μεγάλο στοίχημα είναι η διάσπαση της συσσώρευσης.
Το ΧΑ συσσωρεύει αρκετούς μήνες μεταξύ 830-920 μονάδων.
Σημειώνεται πως αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς αναμένεται η αξιολόγηση της S&P για την ελληνική οικονομία, με την αγορά να περιμένει αναβάθμιση.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να έχει οδηγό το ανοδικό momentum στις τράπεζες και επίσης την τάση των διεθνών αγορών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα καθώς οι αγορές του εξωτερικού έχουν διάθεση διόρθωσης λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και την αγορά ακινήτων στην Κίνα

Beta
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μπορεί να μειώσουν το momentum, αλλά οι ενισχυμένοι όγκοι συναλλαγών δείχνουν πως το ενδιαφέρον των επενδυτών μπορεί να στηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 891 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 900 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 920 μονάδες.

Depolas
Ο τραπεζικός δείκτης , αλλά και δεικτοβαρείς εισηγμένες όπως ΟΤΕ, ΕΕΕ και Jumbo είναι εκείνες που ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν ώστε να κατοχυρωθούν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, ήτοι οι 930 μονάδες.
Η συνέχεια, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το διεθνές κλίμα.
Σημειώνουμε εκ νέου ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι τοπικοί πυθμένες της αγοράς να είναι ολοένα και υψηλότεροι.
Υπενθυμίζουμε ότι η σταδιακή απόσυρση των επαναγορών ομολόγων από την FED τοποθετείται χρονικά από τα μέσα Νοεμβρίου με μέσα Δεκεμβρίου, γεγονός που οδηγεί σταθερά ανοδικά τις ομολογιακές αποδόσεις διεθνώς. Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα, μεταξύ άλλων, στα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, καθώς και στον Conference Board US Leading index (πρόδρομο δείκτη της κατάστασης της οικονομίας) Σεπτεμβρίου. Διατηρούμε αυξημένα αντανακλαστικά δεδομένου ότι δεν περιμένουμε υποχώρηση της μεταβλητότητας τόσο εκτός όσο και εντός συνόρων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης