Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια περιοχή της Ελλάδας μπαίνει στην ταξιδιωτική λίστα υψηλού κινδύνου της Ισπανίας

Ποια περιοχή της Ελλάδας μπαίνει στην ταξιδιωτική λίστα υψηλού κινδύνου της Ισπανίας
Η Στερεά Ελλάδα μπαίνει στον κατάλογο υψηλού κινδύνου της Ισπανίας

Η Ισπανία εντείνει τους κανόνες εισόδου για ταξιδιώτες χωρών της ΕΕ. Βάζει στην λίστα υψηλού κινδύνου τη Φινλανδία και αρκετές περιοχές της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας έως τις 24 Οκτωβρίου.
Οι ταξιδιώτες από τη Φινλανδία θα υπόκεινται πλέον σε πρόσθετους κανόνες εισόδου όταν ταξιδεύουν στην Ισπανία.
Προηγουμένως, μόνο τέσσερις περιοχές της Φινλανδίας ήταν μέρος αυτού του καταλόγου. Ωστόσο, δεδομένου ότι η κατάσταση του κορωνοϊού έχει επιδεινωθεί, εντάσσεται τώρα ολόκληρη η χώρα.

Ποια περιοχή της Ελλάδας μπαίνει στην ταξιδιωτική λίστα υψηλού κινδύνου της Ισπανίας

Εκτός από τη Φινλανδία, οι περιοχές κρατών της ΕΕ έχουν προστεθεί στον κατάλογο υψηλού κινδύνου της Ισπανίας, είναι:

  • Περιφέρεια Ελλάδας: Στερεά Ελλάδα.
  • Περιφέρεια Ιταλίας: Αόστα.
  • Περιφέρειες της Τσεχίας: Γεοβιτσότ, Σεβεροβιτσότ, Σεβεροζαπάτ και Στρένι Μοράβα.
  • Περιφέρειες της Πολωνίας: Μαζοβιέτσκι και Βαρμίνσκο-Μαζούρσκε.

Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εισόδου της Ισπανίας, όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο έδαφος της από μία από τις περιοχές που αποτελούν πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 ή απόδειξη ανάρρωσης.
Σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες δεν κατέχουν κανένα από αυτά τα δύο έγγραφα, πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 για να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Ποιες άλλες χώρες της ΕΕ είναι στην λίστα υψηλού κινδύνου

Εκτός από τις περιφέρειες που αναφέρονται παραπάνω, η λίστα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει επίσης άλλες χώρες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν.
Όπως Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, Σλοβακία, Σλοβενία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο και Ρουμανία.
Όσον αφορά στη Δανία, με την ενημέρωση της περασμένης εβδομάδας, τρεις από τις περιοχές της -η Βόρεια Γιουτλάνδη, το Χόβενσταντεν και το Σέλαν- εξακολουθούν να παραμένουν μέρος της λίστας υψηλού κινδύνου.
Σε αντίθεση με τις χώρες και τις περιφέρειες που αναφέρονται παραπάνω, το Ισπανικό υπουργείο Υγείας, αποκάλυψε ότι τέσσερις γαλλικές περιοχές, δεν αποτελούν πλέον μέρος της λίστας υψηλού κινδύνου. Αυτές είναι Βουργουνδία-Φρανς-Κοντέ, Σέντερ-Κοιλάδα του Λίγηρα, Γκραντ Εστ, Ρεουνιόν.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης