Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Έχετε σταλεί σε καραντίνα» - Η νέα απάτη: Έτσι «αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς

«Έχετε σταλεί σε καραντίνα» - Η νέα απάτη: Έτσι «αδειάζουν» τραπεζικούς λογαριασμούς
Όπως έγινε γνωστό μία νέα μέθοδο εξαπάτησης των πολιτών έχουν επινοήσει επιτήδειοι, που δρουν μέσω αποστολής SMS στα κινητά, για να αντλήσουν τα δεδομένα του χρήστη

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες καθώς το τελευταίο διάστημα απατεώνες στο Διαδίκτυο, επιχειρούν να υποκλέψουν κωδικούς και στοιχεία, πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών για να τους «αδειάσουν».

 

Όπως έγινε γνωστό μία νέα μέθοδο εξαπάτησης των πολιτών έχουν επινοήσει επιτήδειοι, που δρουν μέσω αποστολής SMS στα κινητά, για να αντλήσουν τα δεδομένα του χρήστη.

Το επίμαχο μήνυμα ενημερώνει τον χρήστη ότι δήθεν μπαίνει σε καραντίνα, με μια διατύπωση ωστόσο που μαρτυρά την αναξιοπιστία του. «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες». Ακολούθως, παρατίθεται ένας σύνδεσμος (link) τον οποίο ο χρήστης δεν πρέπει να ακολουθήσει.

katagrafi-8.jpg
 

Στην περίπτωση που το πράξει, οι επιτήδειοι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, έως και κωδικούς πρόσβασης λ.χ. σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (web banking), με κίνδυνο να χάσει ακόμα και χρήματα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης