Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεμβολίαστο το 94% των ασθενών στις ΜΕΘ Μακεδονίας και Θράκης

Ανεμβολίαστο το 94% των ασθενών στις ΜΕΘ Μακεδονίας και Θράκης
Η βόρεια Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η δυτική Ελλάδα βρίσκονται σε στενή επιτήρηση των επιστημόνων

Ξεπερνά το 94% το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται λόγω Covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 28 νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης σύμφωνα με στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στις σελίδες τους.
Οσον αφορά στο ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, κυμαίνεται απο 83,8% έως 85,2%.
Αναλυτικά, στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας) σήμερα, ο συνολικός αριθμός νοσηλευόμενων, λόγω Covid-19 σε απλές κλίνες ανέρχεται σε 356, εκ των οποίων οι 283 (79,5% ) ανεμβολίαστοι και 73 (20,5%) εμβολιασμένοι.
Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνο ανέρχεται σε 27 εκ των οποίων 23 (85,2%) ανεμβολίαστοι και τέσσερις (14,8%) εμβολιασμένοι, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 77 ασθενείς εκ των οποίων 73 ανεμβολίαστοι (94,8%) και τέσσερις εμβολιασμένοι (5,2%).
Στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) σήμερα ο συνολικός αριθμός νοσηλευόμενων λόγω Covid-19 σε απλές κλίνες ανέρχεται σε 293, εκ των οποίων οι 222 (75,8%) ανεμβολίαστοι και οι 71 (24,2%) εμβολιασμένοι.
Ο αριθμός των νοσηλευόμενων με απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνο ανέρχεται σε 37, εκ των οποίων 31 ανεμβολίαστοι (ποσοστό 83,8%) και έξι εμβολιασμένοι (16,3%), ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 51 ασθενείς εκ των οποίων 48 ανεμβολίαστοι (94,1%) και τρεις εμβολιασμένοι (5,9%).

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων

Η βόρεια Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η δυτική Ελλάδα βρίσκονται σε στενή επιτήρηση των επιστημόνων, όσον αφορά την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, σημείωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη χθεσινή καθιερωμένη ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.
Όπως τόνισε, ήδη από φέτος το φθινόπωρο παρατηρείται μία αύξηση των ιώσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό είναι δείγμα ότι και τον χειμώνα, η νοσηρότητα θα είναι αυξημένη αν συνεχίσει η χαλάρωση της προσοχής.
Η κ. Παπαευαγγέλου για ακόμα μία φορά έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και κυρίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι ακόμα δεν το έχουν πράξει. Η ίδια μίλησε για αύξηση κρουσμάτων σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία ενώ αναφερόμενη στην Αττική είπε ότι υπάρχει αξιοσημείωτη αύξηση των κρουσμάτων στο βόρειο τομέα αλλά και στην Δυτική Αττική.
Εξήγησε, επίσης, ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, η οποία δεν δείχνει να βελτιώνεται με το χρόνο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης