Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την ώρα που η Pfizer παρουσίασε μελέτη για τα εμβόλια σε παιδιά 5 και 11 ετών οι αρχές των ΗΠΑ… σχεδιάζουν να αλλάξουν τον ορισμό του «πλήρως εμβολιασμένου»

Την ώρα που η Pfizer παρουσίασε μελέτη για τα εμβόλια σε παιδιά 5 και 11 ετών οι αρχές των ΗΠΑ… σχεδιάζουν να αλλάξουν τον ορισμό του «πλήρως εμβολιασμένου»
Τι δείχνει μελέτη της Pfizer/BioNTech για τις δομικές εμβολίων σε παιδιά 5 με 11 ετών
Σχετικά Άρθρα

Συμβαίνουν απίστευτα πράγματα.
Την ώρα που η Pfizer παρουσιάζει μελέτη για τα εμβόλια σε παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών οι αρχές των ΗΠΑ… σχεδιάζουν να αλλάξουν τον ορισμό του «πλήρως εμβολιασμένου
H επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο ορισμός του τι σημαίνει «πλήρης εμβολιασμός» μπορεί να αλλάξει καθώς οι ενισχυτικές δόσεις θα είναι συνήθης διαδικασία.
Προς το παρόν, για να πληρούνται τα κριτήρια των CDC για «πλήρη εμβολιασμό», πρέπει ένας πολίτης να έχει εμβολιαστεί με δύο εμβόλια είτε με το εμβόλιο της Moderna ή της Pfizer για τον COVID-19 είτε μία δόση Johnson & Johnson's.
«Δεν έχουμε αλλάξει ακόμη τον ορισμό του «πλήρως εμβολιασμένου».
Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα.
Ίσως χρειαστεί να τροποποιήσουμε τον ορισμό για το «πλήρως εμβολιασμένοι» στο μέλλον», είπε η Διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το καθεστώς πλήρως εμβολιασμένου θα αλλάξει για όσους έχουν λάβει δύο εμβόλια με το Moderna ή το εμβόλιο της Pfizer, ή μία δόση του εμβολίου J&J.
Τα σχόλια της Walensky υποδηλώνουν αλλαγή στρατηγικής.
Ήδη στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε αναφέρει η Rochelle Walensky ότι οι αξιωματούχοι υγείας δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τον ορισμό του «πλήρως εμβολιασμένου» προς το παρόν.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι υγειονομικοί υπάλληλοι σε χώρες όπως η Αυστραλία εστίασαν στην ιδέα των συνεχών αναμνηστικών εμβολίων ως προϋπόθεση για απασχόληση ή την κατοχή έγκυρου πιστοποιητικού εμβολίου.
Στην Αυστραλία ήδη μιλούν για αναμνηστικές δόσεις όπερ σημαίνει ότι θα είναι πέραν από μια δηλαδή οι δύο αρχικές και ενδεχομένως άλλες 2 ή 3.
Το Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου ήταν το πρώτο κράτος διεθνώς που ανέφερε ότι το λεγόμενο «πράσινο πάσο» ή ένας τύπος διαβατηρίων εμβολίου, θα λήγουν έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer.
Οι αρχές στο Μπαχρέιν ακολούθησαν το παράδειγμα του Ισραήλ, λέγοντας ότι όσοι είναι επιλέξιμοι για 3η δόση αλλά δεν εμβολιάζονται θα χάσουν το καθεστώς εμβολιασμού τους.
Τόσο στο Ισραήλ όσο και στο Μπαχρέιν, απαιτούνται διαβατήρια εμβολίων για την είσοδο σε πολλούς χώρους, όπως εστιατόρια, θέατρα και μπαρ.
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ιταλίας, έχουν εφαρμόσει παρόμοια μέτρα σε εθνικό επίπεδο.

Τι δείχνει μελέτη της Pfizer/BioNTech για τις δομικές εμβολίων σε παιδιά 5 με 11 ετών

Η Pfizer /BioNTech ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Η Pfizer υποβάλλει στοιχεία και πληροφορίες στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Επί του παρόντος, η Pfizer/BioNTech επιδιώκει να λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης για τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε παιδιά.
Τα παιδιά που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή έλαβαν δόση 10 μικρογραμμαρίων, ποσότητα που ήταν το ένα τρίτο της δόσης για ενήλικες.
Συνολικά 2.268 παιδιά από 5 έως 11 ετών συμμετείχαν στη δοκιμή.
Διπλάσιος αριθμός παιδιών έλαβε δόση του εμβολίου έναντι αυτών που πήραν εικονικό φάρμακο.
Μεταξύ εκείνων που έλαβαν το εικονικό φάρμακο, 16 βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 . Καταγράφηκαν τρία κρούσματα μεταξύ εκείνων που τους χορηγήθηκε το δοκιμαστικό εμβόλιο.
Η κλινική δοκιμή της Pfizer σε άτομα ηλικίας 5 έως 11 ετών δεν σχεδιάστηκε για να μετρήσει την αποτελεσματικότητα έναντι του ιού.
Αντίθετα, συνέκρινε την ποσότητα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων που προκαλούνται από το εμβόλιο στα παιδιά.
Η εταιρεία Pfizer ισχυρίζεται ότι η χρήση του εμβολίου COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας 90,7%.

Οι μυοκαρδίτιδες

Η Mayo Clinic έχει επισημάνει ότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, «ιδιαίτερα σε νέους και ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω».
Η μυοκαρδίτιδα είναι η φλεγμονή του καρδιακού μυός, ενώ η περικαρδίτιδα είναι η φλεγμονή του βλεννογόνου έξω από την καρδιά.
«Η πιθανή έγκριση του πρώτου εμβολίου COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, το οποίο εξετάζεται επί του παρόντος από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), θα ήταν άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην οι προσπάθειές μας να αξιοποιήσουμε αυτήν την ιστορική πρόοδο και να προστατεύσουμε ακόμη περισσότερους Αμερικανούς», ανέφερε ο Λευκός οίκος.
Μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 28 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.
Ο FDA είχε συνεδριάσει για να αξιολογήσει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού για μικρότερα παιδιά.
Μια άλλη συνάντηση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα για να συζητηθούν οι τελευταίες πληροφορίες από την Pfizer/BioNTech, αν και λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.
Προς το παρόν, τα εμβόλια παραμένουν μη εξουσιοδοτημένα για χρήση σε μικρά παιδιά.
«Ο FDA δεν έχει ακόμη εγκρίνει ένα εμβόλιο COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και το ACIP του CDC δεν έχει κάνει ακόμη σύσταση για τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας», σημειώνει ο ιστότοπος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Ακόμα κι αν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech εγκριθεί σύντομα, πολλοί Αμερικανοί γονείς θα ανησυχούν ή θα επιλέξουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
Η διαμάχη μπορεί να συνεχίσει να προκαλεί πρόσθετες ανησυχίες, όπως η πρόσφατη απεργία στην Καλιφόρνια, αφού ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ πρόσθεσε μια νέα απαίτηση για εμβολιασμό παιδιών 12 ετών και άνω για να φοιτήσουν σε δημόσια σχολεία της πολιτείας.
Σύμφωνα με τα CDC, από τον Απρίλιο, έχει σημειωθεί αύξηση των αναφορών τόσο για μυοκαρδίτιδα (καρδιακή φλεγμονή) όσο και για περικαρδίτιδα (φλεγμονή του ιστού που περιβάλλει την καρδιά) μετά τον εμβολιασμό για τον COVID-19 με τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna, ιδιαίτερα σε νέους και ενήλικες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης