Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oυγγαρία: Aντιμέτωπος με ένα ενιαίο μέτωπο κομμάτων της αντιπολίτευσης o Orban - Αντίπαλες πολιτικές συγκεντρώσεις στη Βουδαπέστη

Oυγγαρία: Aντιμέτωπος με ένα ενιαίο μέτωπο κομμάτων της αντιπολίτευσης o Orban - Αντίπαλες πολιτικές συγκεντρώσεις στη Βουδαπέστη
Οι διοργανωτές της φιλοκυβερνητικής κινητοποίησης, με τους διαδηλωτές να κάνουν πορεία κατά μήκος του ποταμού Δούναβη έως το κέντρο της Βουδαπέστης, όπου ο Orban αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία, λένε ότι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας στην αντιπολίτευση και τις Βρυξέλλες
Σχετικά Άρθρα

Δεκάδες χιλιάδες Ούγγροι κατέκλυσαν σήμερα Σάββατο 23/10, τους δρόμους της Βουδαπέστης για να τιμήσουν την επανάσταση του 1956 κατά των Σοβιετικών και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον πρωθυπουργό Viktor Orban, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση τον επόμενο χρόνο.
Για πρώτη φορά από τότε που ανήλθε στην εξουσία, το 2010, ο 58χρονος Orban θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα ενιαίο μέτωπο κομμάτων της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων και του κεντροδεξιού Jobbik στις βουλευτικές εκλογές του 2022.
Της συμμαχίας ηγείται ο Peter Marki-Zay, ένας 49χρονος Καθολικός συντηρητικός, πατέρας επτά παιδιών και δήμαρχος μιας μικρής πόλης.

Ο Zay θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του ως επίσημος υποψήφιος για τον πρωθυπουργικό θώκο, όταν θα απευθυνθεί σε μια ξεχωριστή συγκέντρωση που οργανώνει η αντιπολίτευση στην πρωτεύουσα σήμερα.

Οι διοργανωτές της φιλοκυβερνητικής κινητοποίησης, με τους διαδηλωτές να κάνουν πορεία κατά μήκος του ποταμού Δούναβη έως το κέντρο της Βουδαπέστης, όπου ο Orban αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία, λένε ότι θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας στην αντιπολίτευση και τις Βρυξέλλες.
«Είναι αδύνατο που αντιμετωπίζουμε ξανά επιθέσεις από τη Δύση, καθώς επικρίνουν συνεχώς τον Viktor Orban», δήλωσε η Dlama Nagy Mesterhazy, μία διαδηλώτρια.
«Οι εκλογές του επόμενου έτους θα κρίνουν εάν η Ουγγαρία παραμείνει μια κυρίαρχη χώρα… ή διαλυθεί σε μια μουσουλμανική θάλασσα».
Η επέτειος της εξέγερσης του 1956 προσφέρει στον Orban μια συμβολική πλατφόρμα για την ατζέντα του, καθώς το κόμμα του Fidesz κλιμακώνει την προεκλογική εκστρατεία του.
Ο ίδιος διένειμε μια πληθώρα οικονομικών επιδομάτων και ελαφρύνσεων στο εκλογικό σώμα, μεταξύ άλλων μια έκπτωση στον φόρο εισοδήματος ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για οικογένειες, ενώ ενέτεινε την αντιμεταναστευτική ρητορική του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης