Τελευταία Νέα
Διεθνή

Adobe (ΗΠΑ): Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τις 8 Δεκεμβρίου 2021

Adobe (ΗΠΑ): Σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τις 8 Δεκεμβρίου 2021
Σκέψεις στις ΗΠΑ για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλες τις εταιρείες με πάνω από 100 εργαζόμενους
Σχετικά Άρθρα

Σε αναστολή θα βρεθεί όποιος εργαζόμενος δεν έχει εμβολιαστεί έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021, όπως ανακοίνωσε με email της προς όλο το προσωπικό της στις ΗΠΑ η διοίκηση της εταιρείας software Adobe, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.
Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του προεδρικού διατάγματος του Joe Biden που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους ή στην προκειμένη περίπτωση για όλους τους εργολάβους και τις εταιρείες που συνεργάζονται με το Δημόσιο.
Πάντως, εταιρεία υπολογίζει πως ήδη το 93,5% του προσωπικού της στις ΗΠΑ έχει ήδη εμβολιαστεί.

Διεύρυνση της υποχρεωτικότητας

Πιθανές εξαιρέσεις θα ισχύσουν μόνο για εργαζομένους που δεν έχουν εμβολιαστεί για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους.
Η Adobe δεν είναι η μοναδική αμερικανική εταιρεία που βρίσκεται σε ανάλογη προετοιμασία, καθώς μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής αγοράς είναι υποχρεωμένο να ευθυγραμμιστεί με το διάταγμα Biden προκειμένου να συνάπτει συμβάσεις με την ομοσπονδιακή κυβένηση.
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να διευρύνει τη βεντάλια του υποχρεωτικού εμβολιασμού για να καλύψει και όλες τις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν πάνω από 100 εργαζομένους.
Αν και πιθανόν να αφήσει στον ιδιωτικό τομέα «παράθυρο» που θα επιτρέπει την εναλλακτική λύση των πολύ τακτικών covid-tests.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης