Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barcelona FC– Εγκρίθηκε από τα μέλη το φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης του Καμπ Νου ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Barcelona FC– Εγκρίθηκε από τα μέλη το φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης του Καμπ Νου ύψους 1,5 δισ. ευρώ
Το project Espai Barca, ύψους άνω του 1,5 δισ. ευρώ, αφορά την ανακαίνιση του Καμπ Νου και ενός ακόμη σταδίου, αλλά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής με την προσθήκη νέων κτιρίων, γραφείων και ξενοδοχείου
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ της αύξησης κεφαλαίου για την συγκέντρωση χρημάτων για την ανακαίνιση του Καμπ Νου ψήφισαν τα μέλη της FC Barcelona.
Το αίτημα του καταλανικού συλλόγου αφορούσε την συγκέντρωση έως και 1,5 δισ. ευρώ για το λεγόμενο project «Espai Barca», ένα σχέδιο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του εμβληματικού σταδίου της Barcelona , σύμηφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανακαίνιση του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού σταδίου της Ευρώπης και συνάμα ενός ακόμη παρακείμενου σταδίου, το οποίο χρησιμοποιείται από το σύλλογο για άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ.
Και τα δύο κτίρια βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να υποχρεώνεται να δαπανά σημαντικά ποσά σε τακτική βάση για επισκευές, αλλά και να καταβάλλει πρόστιμα επειδή δεν εκπληρώνει κάποια από τα ευρωπαϊκά στάνταρ.

Νέα στέγη

Ο χρονικός ορίζοντας των έργων αφορά το 2023-24 και το Καμπ Νου, μετά την ανακαίνιση του θα έχει χωρητικότητα 105.000 θεατές, οι περισσότεροι των οποίων θα είναι προστατευμένοι από την τοποθέτηση νέας στέγης.
Στα σκαριά είναι και η αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής, με την προσθήκη νέων γραφείων, αλλά και ενός ξενοδοχείου ανάμεσα στα γήπεδα, το οποίο θα εξυπηρετεί τους οπαδούς και όχι μόνο.

Ο δανεισμός

Η Goldman Sachs έχει αναλάβει μεγάλο μέρος του δανεισμού αλλά και την συγκέντρωση των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν, αν και σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου, Juan Laporta άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί και στα απλά μέλη της ομάδας να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση του project.
Σημειώνεται πως η πανδημία επέφερε σημαντικό πλήγμα στα οικονομικά της Μπάρτσα.

Μείον το.. ταμείον

Έκθεση, τον περασμένο Μάρτιο, εντόπισε υποχρέωσεις ύψους 1,35 δισ. ευρώ, με τα έξοδα μισθοδοσίας να έχουν αυξηθεί κατά 61% μέσα στην τελευταία τριετία, το διοικητικό κόστος να είναι αυξημένο κατά 56% και το χρηματοπιστωτικό κόστος κατά 600%!
Η δύσκολη οικονομική της κατάσταση ήταν, εξάλλου, ένας από τους λόγους που οι Μπλαουγκράνα αναγκάστηκαν να αφήσουν τον σταρ τους, τον Lionel Messi να φύγει και να μετακομίσει στη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν.
Πάντως, η FC Barcelona ελπίζει πως τα έσοδα θα ανακάμψουν ειδικά δε, μετά και την ανακαίνιση αποφέροντας επιπλέον 200 εκατ. ευρώ ετησίως χάρη στην προσέλκυση νέων επισκεπτών, οπαδών, αλλά και χορηγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης