Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban κατά ΕΕ: Συμπεριφέρεται προς εμάς και τους Πολωνούς σαν εχθρούς

Orban κατά ΕΕ: Συμπεριφέρεται προς εμάς και τους Πολωνούς σαν εχθρούς

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας απευθύνεται και συμπεριφέρεται προς εμάς και τους Πολωνούς σαν εχθρούς», τόνισε ο V. Orban

Τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ουγγαρία και την Πολωνία,  κατήγγειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός V. Orban, μιλώντας για στάση παρόμοια με εκείνη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας απευθύνεται και συμπεριφέρεται προς εμάς και τους Πολωνούς σαν εχθρούς», τόνισε ο V. Orban , έξι μήνες πριν από τις ουγγρικές βουλευτικές εκλογές που αναμένονται αμφίρροπες, μιλώντας σε μια φυλοκυβερνητική συγκέντρωση που έγινε στη Βουδαπέστη, για να τιμήσουν την εξέγερση του 1956 κατά των Σοβιετικών και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον πρωθυπουργό.
«Οι Βρυξέλλες καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι ακόμη και οι κομμουνιστές δεν κατάφεραν να μας πιάσουν. Είμαστε ο Δαβίδ που ο Γολιάθ καλύτερα να έμενε μακριά του», υπογράμμισε, εκφράζοντας την υποστήριξή του στη Βαρσοβία στη σύγκρουση της με τις Βρυξέλλες σχετικά με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την υπεροχή του δικαίου της Ένωσης.
Ο ίδιος προειδοποίησε τους ψηφοφόρους του κατά της επιστροφής της Αριστεράς λέγοντας πως «υπάρχει μόνο μια Αριστερά όσο κι αν αυτή μεταμφιέζεται», ενώ άφησε υπόνοιες για ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές.
«Όταν χρειαζόμασταν τη βοήθειά τους, δεν ήρθαν. Τώρα δεν τους ζητήσαμε τίποτα και είναι εδώ», σημείωσε αναφερόμενος στις εκκλήσεις προς την Δύση να βοηθήσουν τους Ούγγρους το 1956.
Σημειώνεται ότι για από το 2010 που ανήλθε στην εξουσία ο 58χρονος Orban θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα ενιαίο μέτωπο κομμάτων της αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων των Σοσιαλιστών, των Φιλελεύθερων και του κεντροδεξιού Jobbik στις βουλευτικές εκλογές του 2022. Της συμμαχίας ηγείται ο 49χρονος Καθολικός συντηρητικός Peter Marki-Zai, πατέρας επτά παιδιών και δήμαρχος μιας μικρής πόλης.

Πορείες

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε αυτή την φιλοκυβερνητική κινητοποίηση έκαναν πορεία κατά μήκος του ποταμού Δούναβη μέχρι το κέντρο της Βουδαπέστης. Ανάμεσά τους και Πολωνοί που ταξίδεψαν από την χώρα τους και κυμάτισαν σημαίες της Πολωνίας, ενώ ένα πλακάτ έγραφε «Βρυξέλλες = δικτατορία».
Πορεία στη Βουδαπέστη έκαναν και οι υποστηρικτές του Peter Marki-Zai για την επέτειο με τη συμμετοχή περίπου 5.000 ανθρώπων, μπροστά στους οποίους ο ίδιος ανέφερε ότι «ο κόσμος ήταν αγανακτησμένος το 1956 και είναι αγανακτισμένος σήμερα!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης