Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαχρέιν: Στόχος οι ουδέτερες εκπομπές ρύπων άνθρακα έως το 2060

Μπαχρέιν: Στόχος οι ουδέτερες εκπομπές ρύπων άνθρακα έως το 2060
Το Μπαχρέιν είναι η πρώτη αραβική χώρα του Κόλπου που παρήγαγε πετρέλαιο το 1932 και στοχεύει σε μια κυκλική οικονομία άνθρακα
Σχετικά Άρθρα

Το βασίλειο του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι στοχεύει να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο ρύπων άνθρακα έως το 2060, μία μόλις μέρα μετά τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η γειτονική του Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.
Οι αποφάσεις αυτές έρχονται μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της διεθνούς Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26), στη Σκωτία.

Ουδετερότητα

Το βασίλειο του Μπαχρέιν “στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα έως το 2060, ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή και να προστατεύσει το περιβάλλον”, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων BNA της μικρής αυτής χώρας του Κόλπου.
Το Μπαχρέιν θα οικοδομήσει μια “κυκλική οικονομία άνθρακα” και θα αντισταθμίσει τις εκπομπές του κυρίως “αιχμαλωτίζοντας” τους ρύπους άνθρακα και φυτεύοντας δέντρα.

Παραγωγή

Το Μπαχρέιν είναι η πρώτη αραβική χώρα του Κόλπου που παρήγαγε πετρέλαιο το 1932, αλλά είναι η λιγότερο πλούσια μεταξύ των πετρελαϊκών μοναρχιών του Κόλπου, τα αποθέματά της σε αργό πετρέλαιο έχουν ουσιαστικά εξαντληθεί.
Το βασίλειο, το οποίο δεν είναι μέλος του OPEC, δεν εξάγει αργό πετρέλαιο αλλά μόνο διυλισμένα προϊόντα.
Παράγει τουλάχιστον 200.000 βαρέλια ημερησίως, τα οποία αποτελούν το 80% των εσόδων του.

Αέρια του θερμοκηπίου

Το 2008, το Μπαχρέιν ανακοίνωσε την ανακάλυψη 80 δισ. και πλέον βαρελιών σχιστολιθικού πετρελαίου.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότερες από 130 χώρες όρισαν ή προτίθενται να ορίσουν ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο καθαρό μηδέν έως το 2050, ένας «επιτακτικός» στόχος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, για τη διατήρηση ενός βιώσιμου κλίματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης