Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Μπορεί το ΚΙΝΑΛ να γίνει δεύτερο κόμμα – Να πάμε σε debate οι υποψήφιοι

Ανδρουλάκης: Μπορεί το ΚΙΝΑΛ να γίνει δεύτερο κόμμα – Να πάμε σε debate οι υποψήφιοι
Αν μεγαλώσει η παράταξη, θα είναι διαφορετικό το πολιτικό σύστημα είπε ο κ.Ανδρουλάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει το δεύτερο κόμμα και να περάσει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές διατύπωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος κάλεσε τους άλλους υποψήφιους να συμμετάσχουν σε debate.
«Αν μεγαλώσει η παράταξη, θα είναι διαφορετικό το πολιτικό σύστημα και θεωρώ ότι μπορεί να είμαστε και δεύτερο κόμμα», τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί προσωπική του προτεραιότητα το κόμμα να αποκτήσει τέτοια δυναμική ώστε αυτά που πιστεύει να μπορούν να υλοποιηθούν στη χώρα.
Όπως είπε, οραματίζεται ένα κόμμα ανοιχτό όχι αρχηγικό, με αποφάσεις συλλογικής διαβούλευσης που το κυρίαρχο ευρωπαϊκό του πλαίσιο θα είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία, όπως τόνισε, ξαναήρθε στο προσκήνιο.

Να μεγαλώσει το κόμμα

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί και να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι με το σημερινό μέγεθος η παράταξη δεν μπορεί να μπει σε τέτοια συζήτηση.
«Προϋπόθεση είναι το κόμμα να μεγαλώσει ώστε να μπορεί να επιβάλλει σε τέτοιες συνθήκες κάποιες αρχές και αξίες» υποστήριξε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως δεν μπορεί να κάνει ουσιαστική κριτική και δομική αντιπολίτευση .
«Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα. έχει ένα φορτίο 5ετίας στην πλάτη του το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλή αξιοπιστία», είπε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως θα στείλει επιστολή στην αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με σκοπό να διοργανωθούν δυο debate για όλους τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ και ένα debate για τον δεύτερο γύρο για τους δύο τελικούς υποψηφίους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης