Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στασιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,2% - Στα 85 δολ. το brent

Στασιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,2% - Στα 85 δολ. το brent
Οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη
Στασιμότητα επικρατεί στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου να ενισχύει την ανησυχία για την άνοδο των ενεργειακού κόστους.
Οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη, των στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και μία σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄τρίμηνο του έτους.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 0,14% στις 15.564 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,44% στις 7.236 μονάδες.
Στις 6.745 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,9%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,3% στις 26.641 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,1% στις 8.897 μονάδες.
Οριακές μεταβολες καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στο ταμπλό, οι μετοχές εξόρυξης και ενέργειας ενισχύθηκαν κατά 1% και 0,7% αντίστοιχα, χάρη στις τιμές πετρελαίου που ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα πολλών ετών και στην αύξηση των τιμών του χαλκού.

Γερμανία: Επιδεινώθηκε τον Οκτώβριο το επιχειρηματικό κλίμα - Ο Ifo στις 97,8 μονάδες

Νέα επίδείνωση σημείωσε τον Οκτώβριο το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα να επηρεάζουν αρνητικά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές.
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo υποχώρησε στις 97,7 μονάδες τον Οκτώβριο από 98,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ifo τη Δευτέρα.
Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη μείωση του δείκτη, μετά το υψηλό των 101,8 μονάδων τον Ιούνιο.
Η μέτρηση ήταν κάτω από την εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, οι οποίοι περίμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε στο 98,0.
Τον Οκτώβριο, οι εταιρείες εμφανίστηκαν λιγότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους και περισσότεροο δύσπιστες για τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το Ifo.
Ο δείκτης των επιχειρηματικών προσδοκιών υποχώρησε στο 95,4 τον Οκτώβριο από 97,4 τον προηγούμενο μήνα.
Η μέτρηση που καταγράφει την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση των εταιρειών επιδεινώθηκε επίσης, στις 100,1 από 100,4 τον Σεπτέμβριο.
Ο δείκτης Ifo βασίζεται σε δημοσκόπηση περίπου 9.000 εταιρειών στον τομέα της μεταποίησης, των υπηρεσιών, του εμπορίου και των κατασκευών.
Στον τομέα της μεταποίησης, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στο 17,2 από 20,0 τους προηγούμενους μήνες, καθώς οι εταιρείες είναι λιγότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους.


Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά είναι τα πρόσημα στις αγορές της Ασίας.
O Αsia Dow σημείωνε οριακές μεταβολές στις 3.926 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,7% στις 26.099 μονάδες.
Ο Hang Seng παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 26.117 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωνε άνοδο 0,76% στις 3.609 μονάδες.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύεται 0,7% στα 85,2 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό σημειώνει άνοδο 0,7% στα 84,42 δολ. το βαρέλι.

HSBC: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη γ' τριμήνου 2021 - Επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολ.

Διπλασιάστηκαν σχεδόν τα κέρδη της HSBC για το γ΄τρίμηνο του 2021, στα 4,2 δισ. δολάρια, καθώς οι απώλειες λόγω Covid είναι πολύ χαμηλότερες από το αναμενόμενο.
Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 75,8% σε ετήσια βάση στα 5,4 δισ. δολάρια, έναντι αύξησης 22,8% στα 3,77 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Τα κέρδη μετά φόρων σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 4,2 δισ. δολάρια από 2,2 δισ. δολάρια προηγουμένως, ενώ τα ανακοινωμένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% στα 12 δισ. δολάρια.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα κέρδη αυξήθηκαν από 1 δισ. δολάρια σε 1,5 δισ. δολάρια.
Ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn δήλωσε:
«Αν και διατηρούμε μια επιφυλακτική προοπτική για τους εξωτερικούς κινδύνους, πιστεύουμε ότι τα χαμηλά των τελευταίων τριμήνων είναι πίσω μας.
Αυτή η εμπιστοσύνη, μαζί με την ισχυρή κεφαλαιακή μας θέση, μας δίνει τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε την επαναγορά μετοχών έως και 2 δισ. δολ, η οποία αναμένουμε να ξεκινήσει σύντομα», τόνισε ο διυεθύνων σύμβουλος της HSBC.
Να σημειωθεί ότι η τράπεζα αποδέσμευσε ποσό 700 εκατ. δολ. που είχαν διατεθεί για την αντιμετώπιση επισφαλών δανείων λόγω covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης