Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η τελευταία ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά στα social media πριν φύγει από τη ζωή

Η τελευταία ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά στα social media πριν φύγει από τη ζωή
Μέχρι και τις τελευταίες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνέχισε να ασχολείται ενεργά με την πολιτική

Ήταν μία εβδομάδα πριν, στις 18 Οκτωβρίου, όταν η Φώφη Γεννηματά έκανε την τελευταία της ανάρτηση στους λογαριασμούς της στα social media. Η ημέρα εκείνη ήτανη επέτειος της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981.
Άλλωστε μέχρι και τις τελευταίες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνέχισε να ασχολείται ενεργά με την πολιτική. Λίγες ημέρες πριν από τις αναρτήσεις της είχε αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, εξαιτίας της μάχης της με την ασθένεια.
Έγραφε η Φώφη Γεννηματά στις 18 Οκτωβρίου:
«Σαν σήμερα ο ελληνικός λαός σφράγισε το Συμβόλαιο με την Αλλαγή και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία, ήταν το σύνθημα της εποχής.
Σύνθημα που μέσα του σπαρταρούσε το αίτημα για δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, δικαιοσύνη, ισότητα, εθνική περηφάνια.

Στο άκουσμα της μεγάλης νίκης, χιλιάδες ανθρώπων ξεχυθήκαμε στους δρόμους. Οι μνήμες μου είναι νωπές, να κατεβαίνουμε κατά χιλιάδες την Πανεπιστημίου. Ένα ορμητικό ποτάμι νέων με τις σημαίες ψηλά, με τη μέθη της νίκης και τα όνειρά μας για μια Ελλάδα που θα αγκαλιάζει όσους για δεκαετίες ήταν στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο. Με τον ήλιο να φωτίζει κάθε απόκληρο, κάθε μη προνομιούχο, αποκλεισμένο, καταπιεσμένο.

Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, ο λαός πίστεψε στην Αλλαγή και άλλαξε τη μοίρα του. Η ελπίδα δεν διαψεύστηκε. Το έργο των κυβερνήσεων της Αλλαγής απλώνεται στο σήμερα και μας στήριξε στα δύσκολα. Σήμερα, η ανάγκη για μια νέα Αλλαγή επανέρχεται. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Με το κεφάλι ψηλά, το βλέμμα στο μέλλον, ενωμένη και δυνατή, όπως αξίζει στην ιστορία της. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή».

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης