Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξένα ΜΜΕ για Φώφη Γεννηματά: Απεβίωσε η Ελληνίδα αρχηγός των Σοσιαλιστών

Ξένα ΜΜΕ για Φώφη Γεννηματά: Απεβίωσε η Ελληνίδα αρχηγός των Σοσιαλιστών
Την απώλεια της Φώφης Γεννηματά μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα (25/10), μετά την πολυετή μάχη -που έδινε μέχρι την τελευταία στιγμή- με τον καρκίνο.
Την απώλεια της Φώφης Γεννηματά μεταδίδουν και τα διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας μνεία στον αγώνα που έδινε, τις τελευταίες ημέρες, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» που εισήχθη εκτάκτως πριν από δύο εβδομάδες, αλλά και στην πορεία της στην πολιτική.
«Απεβίωσε η Ελληνίδα αρχηγός των Σοσιαλιστών» τιτλοφορούνται τα δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ.
«Η Φώφη Γεννηματά, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, έπειτα από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο» γράφει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αναφερόμενο και στη νοσηλεία της, το τελευταίο διάστημα, στον «Ευαγγελισμό».
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονισμένος πληροφορήθηκε τον θάνατό της» σημειώνει ακόμα, παραπέμποντας στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά παραθέτει το Associated Press: «Αποχαιρετάμε τη Φώφη Γεννηματά με βαθιά συγκίνηση.
Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες.
Υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο και με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας».
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στον θάνατο των δύο γονιών της Φώφης Γεννηματά, επίσης από καρκίνο, σημειώνοντας:
«Η Φώφη Γεννηματά έχασε και τους δύο γονείς της από καρκίνο, σε ηλικία 30 ετών, και η ίδια διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο μαστού το 2008».
Αλλά και η Washington Post, όπως και το ABC News, μεταδίδουν την είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.
Για την απώλειά της, τη νοσηλεία της, τις τελευταίες ημέρες, στον «Ευαγγελισμό», αλλά και στην απόσυρσή της από την κούρσα για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, μιλά το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ την είδηση μεταδίδει και το ιταλικό πρακτορείο ANSA.
«Έδινε μάχη με τον καρκίνο για αρκετό καιρό και τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας της, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για την επανεκλογή στο ΚΙΝΑΛ» αναφέρει μεταξύ άλλων το ANSA.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης