Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μάχη για την Αριάδνη από Dovalue και ειδική συμμαχία Intrum με την Davidson Kempner – Cepal με τίμημα άνω του 1 δισ

Μάχη για την Αριάδνη από Dovalue και ειδική συμμαχία Intrum με την Davidson Kempner – Cepal με τίμημα άνω του 1 δισ
Το τίμημα για την Αριάδνη που αφορά 5 δισεκ. προβληματικά δάνεια θα είναι 1 δισεκ. ευρώ ή και υψηλότερο...

Εντός των επόμενων 5 με 10 ημερών θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης της Αριάδνης, ύψους περίπου 5 δισεκ. ευρώ που αφορούν προβληματικά δάνεια από την PQH που διαχειρίζεται τα NPEs των bad bank Αγροτικής Τράπεζας και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και άλλων μικρότερων τραπεζών όπως Probank, Proton bank, συνεταιριστικών τραπεζών κ.α.
Να θυμίσουμε ότι η PQH στο ζήτημα της διαχείρισης των NPEs απέτυχε παταγωδώς για να το αναφέρουμε ωραιοποιημένα.
Όπως ανέφερε κορυφαίος παράγοντας μεγάλης εταιρίας διαχείρισης των NPEs εάν η τιτλοποίηση της Εθνικής το Frontier ήταν μια μεγάλη μάχη…. η Αριάδνη θεωρείται η μητέρα των μαχών.

To τίμημα 1 δισεκ. ευρώ για την Αριάδνη

Πρόκειται για περίπου 5 δισεκ. προβληματικά δάνεια που θα πουληθούν, οπότε το τίμημα εκτιμάται σε 900 εκατ ευρώ τουλάχιστον μπορεί να φθάσει και στο 1 δισεκ. ευρώ ή στο 20% της ονομαστικής αξίας των πωλούμενων προβληματικών δανείων.

Οι 3 μεγάλες εταιρίες διαχείρισης δείχνουν ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η DoValue μαζί με την Bain Capital και Frotress, η Intrum και η Cepal…
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν φήμες που αναφέρουν ότι η Intrum που διαχειρίζεται τα προβληματικά δάνεια της Πειραιώς και η Davidson Kempner – Cepal που διαχειρίζεται τα προβληματικά δάνεια της Alpha bank θα συνεργαστούν κατεβάζοντας κοινή πρόταση για την Αριάδνη για να ξεπεράσουν την Dovalue.

Για την Dovalue εάν πλειοδοτήσει θα φθάσει στα 38 δισεκ. υπό διαχείριση NPEs και θα καταστεί η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα.
Εάν πλειοδοτήσει η Intrum θα προσεγγίσει τα υπό διαχείριση NPEs της Dovalue που σήμερα ανέρχονται στα 33 δισεκ..
Η Intrum από 27 δισεκ. θα φθάσει στα 32 δισεκ. NPEs.
Επίσης και για την Cepal θα είναι μείζονος σημασίας deal γιατί επίσης θα προσεγγίσει την Dovalue.
Και οι τρεις ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά αλλά θα την πάρει όποιος… βάλει πάνω από 1 δισεκ. ευρώ και δεν είναι πολλοί που μπορούν να βάλλουν στο τραπέζι πάνω από 1 δισ ευρώ πραγματικό μετρητό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης