Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Καμία ύφεση της πανδημίας, εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμένοι

Εξαδάκτυλος: Καμία ύφεση της πανδημίας, εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμένοι
Απειλούνται άμεσα οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η πανδημία δεν πρόκειται να περάσει σε ύφεση, εάν δεν αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ.Εξαδάκτυλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για έναν δύσκολο χειμώνα, υποστηρίζοντας πως το λογικό είναι με τον χαμηλό ρυθμό που «τρέχουν» οι εμβολιασμοί να υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση.
«Δεν θέλω να κάνω δυσάρεστες προβλέψεις αλλά να μην περιμένει κανείς ότι αν δεν περνάει ο κόσμος το κατώφλι του εμβολιαστικού κέντρου, η πανδημία θα έχει ύφεση.
Το λογικό είναι να υπάρχει επιβάρυνση.
Θα περάσουμε άσχημα» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος υπογράμμισε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών απειλούνται άμεσα από τον ιό καθώς εάν μολυνθούν, θα κινδυνεύσουν.
«Κινδυνεύουν με τις συνθήκες που λειτουργεί η κοινωνία μας σήμερα.
Θα εκτεθούμε όλοι στον ιό όλοι και αυτοί θα συναντήσουν τον ιό υπό κακές συνθήκες» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος κάλεσε τους άνω των 50 να εμβολιαστούν και να αφήσουν τις σκέψεις οι οποίες, όπως είπε, δεν έχουν λογική βάση.
Ερωτηθείς για το αν απαιτούνται περιοριστικά μέτρα, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως υπάρχουν τρεις δρόμοι που μπορούμε να ακολουθήσουμε για την διαχείριση της πανδημίας: Ένας δρόμος είναι να ανεχθούμε την κατάσταση αυτή και να την αφήσουμε να «σέρνεται», να εμβολιαστούμε ή να περιοριστούν οι ανεμβολίαστοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης