Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk: Ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 300 δις. δολ. - Κατά 100 δις. δολ. πλουσιότερος από τον Bezos

Elon Musk: Ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 300 δις. δολ. - Κατά 100 δις. δολ. πλουσιότερος από τον Bezos
O Musk έχει διευρύνει το προβάδισμά του και έναντι άλλων πρώην κατόχων του τίτλου του «πλουσιότερου ανθρώπου» στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 300 δις. δολ. αναμένεται να γίνει σύντομα ο Elon Musk.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προσέθεσε –χθες (26/10/2021)- 36 δις. δολ. στην περιουσία του καθώς οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέγραψαν κέρδη 12,7% μετά την ανακοίνωση ότι η Herz παρήγγειλε 100.000 οχήματα για τη δημιουργία του στόλου ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων της μέχρι το τέλος του 2022.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η ημερήσια αύξηση της περιουσίας του ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index και ίση με την καθαρή αξία του 34ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τα 289 δις. δολ. τον φέρνουν σχεδόν 100 δις. δολ. από τον πρώην Νο.1, Jef Bezos, ο οποίος είχε 193 δις. δολ. από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.
O Musk έχει διευρύνει το προβάδισμά του και έναντι άλλων πρώην κατόχων του τίτλου του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τώρα έχει περιουσία κατά 184 δις. δολ. μεγαλύτερη από τον Warren Buffett, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ έχει προβάδισμα άνω των 150 δις. δολ. σε σχέση με το Νο.4, Bill Gates.
Η καθαρή περιουσία του Musk είναι τώρα τόσο μεγάλη που έχει ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, της Toyota, που αποτιμάται σε περίπου 283 δις. δολ.. Η Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά την Toyota σε αξία τον Ιούλιο του 2020 οπότε και έλαβε την πρώτη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης