Τελευταία Νέα
Διεθνή

Royal Dutch Shell: Κέρδη 5,31 δισ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο 2021

Royal Dutch Shell: Κέρδη 5,31 δισ. δολάρια στο γ’ τρίμηνο 2021

Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα κέρδη γ΄ τριμήνου 2021 της Shell

Χαμηλότερα του αναμενόμενου διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της Royal Dutch Shell, με την ίδια να ανακοινώνει ακόμη πιο αυστηρούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η πετρελαϊκή ανακοίνωσε ότι θα μειώσει στο μισό τις εκπομπές ρύπων από τις λειτουργίες της και την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί (γνωστές ως εκπομπές Scope 1 και Scope 2), μέχρι το 2030.
Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να γίνει ουδέτερη από άνθρακα μέχρι το 2050, αλλά δέχεται πιέσεις να επισπεύσει τη διαδικασία, ενώ ολλανδικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση τον Μάιο με την οποία της ζητά να μειώσει όλες τις εκπομπές της (Scope 3) κατά 45%, μέχρι το 2030.
Η Shell έχει ασκήσει έφεση σε αυτή την απόφαση του δικαστηρίου.
Όπως είχε ανακοινώσει και προηγουμένως, η Shell θα διανείμει 7 δισ. δολάρια στους μετόχους της από το επόμενο έτος, μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία 9,5 δισ. δολαρίων, για την πώληση των αμερικανικών assets Permian, στην ConocoPhillips.
Τα κέρδη γ΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων για 5,31 δισ. δολάρια, ενώ στο προηγούμενο τρίμηνο διαμορφωνόταν στα 5,53 δισ. δολάρια και στο προηγούμενο έτος στα 955 εκατ. δολάρια.
Η παραγωγή πετρελαίου και αερίου μειώθηκε στο γ΄ τρίμηνο στα 2,08 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των τυφώνων που έκλεισαν τις υπεράκτιες πλατφόρμες της.
Η Shell σχεδιάζει ακόμη να επενδύσει περί τα 20 δισ. δολάρια φέτος σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση ότι θα μείνει κάτω των 22 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης