Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Στα 110,81 δισ. δολ. τα έσοδα στο γ' τρίμηνο 2021 - Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Amazon: Στα 110,81 δισ. δολ. τα έσοδα στο γ' τρίμηνο 2021 - Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Amazon: Απογοήτευσαν κέρδη και έσοδα στο γ' τρίμηνο 2021

Σημαντικά απόκλιση προς τα κάτω σε σχέση με τις προβλέψεις κατέγραψε η Amazon.com τόσο στα κέρδη και τα έσοδα για το γ' τρίμηνο 2021, όσο και για τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της το δ' τρίμηνο, το οποίο περιλαμβάνει και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.
Αναλυτικότερα τα κέρδη ανα μετοχή διαμορφώθηκαν στα 6,12 δολ/μετοχή έναντι 8,92 δολ/μετοχή που έκααν λόγο οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv.
Τα έσοδα στο γ' τρίμηνο 2021 διαμορφώθηκαν στα 110,81 δισ. δολάρια έναντι 111,6 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. 
Γα το τέταρτο τρίμηνο, η Amazon προέβλεψε πωλήσεις μεταξύ 130 και 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει ανάπτυξη μεταξύ 4% και 12%.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα από το FactSet ανέμεναν ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 13,2% σε ετήσια βάση στα 142,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να αναλάβει «αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια» επιπλέον κόστος στις καταναλωτικές της επιχειρήσεις το τέταρτο τρίμηνο ως αποτέλεσμα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, του υψηλότερου κόστους των εργαζομένων, των παγκόσμιων περιορισμών της αλυσίδας εφοδιασμού και του αυξημένου κόστους μεταφοράς και αποστολής.
Η Amazon αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις καθώς εισέρχεται στην περίοδο αιχμής των διακοπών, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης