Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Αποτρέψαμε προσπάθειες αποκλεισμού μας από τους υδρογονάνθρακες στην Αν. Μεσόγειο

Erdogan: Αποτρέψαμε προσπάθειες αποκλεισμού μας από τους υδρογονάνθρακες στην Αν. Μεσόγειο

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου

Σχετικά Άρθρα

Τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, τη στιγμή που στην Ελλάδα βρίσκεται η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Εξολοθρεύσαμε επίσης τις προσπάθειες αποκλεισμού της χώρας μας και της ΤΔΒΚ από τους πόρους υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε σε μήνυμα του για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη


Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων του με τη Merkel, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφερόταν στην τουρκική προκλητικότητα, υπογραμμίζοντας πως η Άγκυρα έχει στόχο μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη και τη Δύση.
«Η Ελλάδα θέλει μόνο φίλους. Επιθυμεί τις καλές σχέσεις, ασφαλώς και με τους γείτονές μας, με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Δεν ανέχεται όμως απειλές. Η θέση μου είναι κρυστάλλινη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε άλλο σημείο των δηλώσεων του.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής πλευράς για διάλογο υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει τις προκλήσεις. «Δεν μπορεί η Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης