Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής: Περάσαμε από το τέταρτο στο πέμπτο κύμα covid – Κορύφωση το Νοέμβριο

Τσακρής: Περάσαμε από το τέταρτο στο πέμπτο κύμα covid – Κορύφωση το Νοέμβριο
Δεν θα δούμε εικόνες του περσινού χειμώνα στη βόρεια Ελλάδα λόγω του εμβολιασμού είπε ο κ.Τσακρής
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως περάσαμε χωρίς ανάπαυλα από το τέταρτο στο πέμπτο κύμα της επιδημίας διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθ. Τσακρής, ο οποίος εκτίμησε πως «θα είναι ένα κύμα το οποίο θα το δούμε να εξελίσσεται μέχρι το Δεκέμβρη, ανάλογο με αυτό που είδαμε στο δεύτερο επιδημικό κύμα πέρσιτην αντίστοιχη περίοδο».
«Από το τέταρτο περάσαμε χωρίς ανάπαυλα στο πέμπτο κύμα στη χώρα μας και το βλέπουμε να εξελίσσεται πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τσακρής, ο οποίος εκτίμησε ότι το πέμπτο κύμα θα κορυφωθεί μέσα στο Νοέμβριο.
«Δεν θα δούμε εικόνες του περσινού χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα καθώς μπορεί το ποσοστό εμβολιασμού να είναι χαμηλό αλλά είναι σε κάποια επίπεδα στη Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε ο κ.Τσακρής, υποστηρίζοντας ότι τώρα είναι εποχή των κορωνοϊών, ότι αρχίζουν με τα πρώτα κρύα τον Οκτώβριο και κορυφώνονται περίπου μέσα στον χειμώνα και συνεχίζονται μέχρι την άνοιξη.
«Είναι πιο μεγάλο το ενδημικό κύμα των κορωνοϊών σε σχέση με εκείνο της γρίπης» υπογράμμισε ο κ.Τσακρής, αναφέροντας πως «λογικά θα υπάρχει μια κάμψη προς τα τέλη Δεκεμβρίου, όπως πέρσι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης