Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαγόρευση διαδηλώσεων στην Ιταλία λόγω αύξησης κρουσμάτων

Απαγόρευση διαδηλώσεων στην Ιταλία λόγω αύξησης κρουσμάτων
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Τεργέστης
Σχετικά Άρθρα

Ο νομάρχης της Τεργέστης, Valerio Valenti, έκανε γνωστό ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης λόγω αύξησης κρουσμάτων, αφιερωμένη στην εθνική ενότητα της Ιταλίας.
Στη συγκεκριμένη πλατεία οργανώθηκαν επανειλημμένως κινητοποιήσεις από μέλη του κινήματος που τάσσεται κατά των εμβολίων, όπως και κατά της «πράσινης κάρτας εμβολιασμένου».
Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης, Roberto Dipiazza, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει επιστροφή στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους και ότι «σε όποιον δεν σεβαστεί τον νόμο θα επιβληθούν ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις».
Αιτία των αποφάσεων αυτών, εξήγησαν δήμαρχος και νομάρχης, αποτελεί η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξαιτίας και των κινητοποιήσεων κατά της «πράσινης κάρτας», κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα πρόσφατα στο λιμάνι της πόλης, αλλά και στην πλατεία Εθνικής Ενότητας.
Ο νομάρχης Valerio Valenti αναφέρθηκε, μάλιστα, στην «ανάγκη να… συμπιεστεί το δικαίωμα να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις».
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι Αρχές στην Ιταλία λαμβάνουν μια τέτοια θέση.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενενήντα τρεις συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις της Τεργέστης προέκυψαν θετικοί στην Covid-19.

Άνω του 80% οι εμβολιασμένοι

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε ραγδαία στην περιφέρεια της Τεργέστης η κυκλοφορία του ιού, όπου καταγράφηκαν 281 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος των ιταλικών περιφερειών είναι 47. Στην περιοχή, οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού με δύο δόσεις αποτελούν το 80,8% των κατοίκων άνω των 12 ετών, ενώ το εθνικό ποσοστό είναι 82,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης