Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Όσοι δεν εμβολιάζονται, θα πρέπει να ελέγχονται – Όχι σε lockdown - Εμβολιαστείτε για να μη θρηνούμε απώλειες

Μητσοτάκης: Όσοι δεν εμβολιάζονται, θα πρέπει να ελέγχονται – Όχι σε lockdown - Εμβολιαστείτε για να μη θρηνούμε απώλειες
Θα ζητήσω απ’ όσους το σκέφτονται να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες τόνισε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως όσοι δεν εμβολιάζονται κατά της covid, θα πρέπει να ελέγχονται διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», την οποία διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε πανστρατιά για την ενίσχυση των εμβολιασμών προκειμένου να κερδηθεί η μάχη του τέταρτου κύματος της πανδημίας ενώ για ακόμα μια φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.
«Κάνω μια έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να μπορέσουμε να ακούσουμε με προσοχή τις συμβουλές της επιστήμης, να μην κομματικοποιούμε άσκοπα μια μεγάλη εθνική μάχη, η οποία πρέπει να κερδηθεί.
Να μην δίνουμε την δυνατότητα να διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας.
Έχει μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Τρίτη ενισχυτική δόση

Όπως ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, η συγκυρία επιτάσσει ταυτόχρονα με την πρόληψη να ενταθούν και οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στην ενισχυτική τρίτη δόση.
«Γνωρίζουμε πια, μας έχετε ενημερώσει επιστημονικά και έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το εξάμηνο ειδικά στις μεγάλες ηλικίες να παρουσιάζει ρωγμές και ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη ενισχυτική δόση, η οποία θα ανοίξει για όλο τον πληθυσμό από αυτήν την Παρασκευή.
Από τη στιγμή που κάποιος έχει συμπληρώσει εξάμηνο, τον ενθαρρύνουμε, του ζητάμε να σπεύσει να κάνει την τρίτη δόση έτσι ώστε να ενισχύσει την άμυνα του» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
«Είναι πολύ πιο εύκολο να πειστούν οι πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί να κάνουν την τρίτη δόση από το να πειστούν εκείνοι που δυστυχώς ακόμα και σήμερα, αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με μεγάλο σκεπτικισμό, επιφυλακτικότητα ή σε πολλές περιπτώσεις και με απόλυτη άρνηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Περισσότεροι έλεγχοι στους ανεμβολίαστους

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις για τα μέτρα που έκανε χθες ο υπουργός Υγείας, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι «από τη στιγμή που έχουμε στη διάθεση μας το εμβόλιο, η οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν».
«Οι εμβολιασμένοι πολίτες δε θα χάσουν τα δικαιώματά, τα οποία απέκτησαν.
Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ ώστε να προστατεύονται και οι ίδιοι και οι γύρω τους.
Θα ζητήσω απ’ όσους το σκέφτονται να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες, τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει εάν είχαμε υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού και να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτήν την περιπέτεια» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Πρόληψη

Ο πρωθυπουργός άρχισε την τοποθέτηση του, αναφέροντας πως «η σημερινή μας εκδήλωση γίνεται δυστυχώς στη σκιά της μεγάλης απώλειας της Φώφης Γεννηματά».
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού το οποίο πήρε το όνομα της Φώφης».
«Θα αφορά σε πρώτη φάση γυναίκες ηλικίας από 50-69 ετών που θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά για το ραντεβού τους σε διάφορες δομές υγείας κι εκεί θα λειτουργούν παράλληλα και σταθμοί παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και υποστήριξης» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι από τις αρχές του 2022 αυξάνονται σημαντικά και οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις τόσο για ογκολογικές όσο και για καρδιολογικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη και της χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας.
«Πρόκειται για τις αιτίες που το γνωρίζετε καλά προκαλούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους.
Σύμφωνα με όλες τις μελέτες πολλοί απ' αυτούς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αφενός με έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου - κι εκεί αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία - μ' έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής», είπε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης