Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kadhimi (πρωθυπουργός Ιράκ): Γνωρίζω τους δράστες της απόπειρας δολοφονίας μου και θα τους αποκαλύψω

Kadhimi (πρωθυπουργός Ιράκ): Γνωρίζω τους δράστες της απόπειρας δολοφονίας μου και θα τους αποκαλύψω
To Ιράν καταδίκασε την επίθεση κατά του Ιρακινού πρωθυπουργού στη Βαγδάτη
Σχετικά Άρθρα

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Muatafa al Kadhimi δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ασφαλείας της οποίας προήδρευσε ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από την απόπειρα κατά της ζωής του είναι όλοι γνωστοί και θα εκτεθούν.
«Θα καταδιώξουμε αυτούς που διέπραξαν το χθεσινό έγκλημα, τους ξέρουμε καλά και θα τους εκθέσουμε», δήλωσε σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.
Νωρίτερα το Ιράν καταδίκασε την επίθεση κατά του Ιρακινού πρωθυπουργού στη Βαγδάτη και κάλεσε σε «επαγρύπνηση για να αποτραπούν συνωμοσίες που αποσκοπούν στην ασφάλεια» της γειτονικής του χώρας.
Σύμφωνα με το γραφείο του Kadhimi, ο Ιρακινός πρωθυπουργός διέφυγε σώος «απόπειρας δολοφονίας» τη νύχτα στην κατοικία του, μιας επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, για την οποία δεν έχει γίνει επί του παρόντος ανάληψη ευθύνης.
«Τέτοια περιστατικά είναι προς όφελος αυτών που παραβίασαν τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ τα τελευταία 18 χρόνια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών σε μια σαφή νύξη στις ΗΠΑ.
«Προσπάθησαν να επιτύχουν τους καταστροφικούς περιφερειακούς τους στόχους δημιουργώντας τρομοκρατικές ομάδες που επιδιώκουν να προκαλέσουν στάση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης