Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Αμερική επιστρέφει στον διεθνή ταξιδιωτικό χάρτη - Προειδοποιήσεις για καθυστερήσεις σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Η Αμερική επιστρέφει στον διεθνή ταξιδιωτικό χάρτη - Προειδοποιήσεις για καθυστερήσεις σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Όλη η τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ χαιρετίζει την επιστροφή των διεθνών εισερχόμενων ταξιδιών

Από σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, η Αμερική επιστρέφει ως προορισμός στον διεθνή ταξιδιωτικό χάρτη. Τίθεται σε ισχύ το νέο σύστημα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τα εισερχόμενα διεθνή ταξίδια.
Αυτή η Δευτέρα, “υπόσχεται” να αλλάξει το παιχνίδι για την ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ στην εποχή του COVID-19.
Το come back των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την ομαλοποίηση των ταξιδιών και στην ΕΕ.
Όλη η τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ χαιρετίζει την επιστροφή των διεθνών εισερχόμενων ταξιδιών.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από 33 χώρες και περιοχές -μεταξύ των οποίων και από την ΕΕ- θα μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για τις παγκόσμιες αγορές που πριν από την πανδημία, ήταν πολύ προσοδοφόρες για τον κλάδο. Αλλά στους πολίτες τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ εδώ και 19 μήνες.

Προειδοποίηση σε Ευρωπαίους ταξιδιώτες προς ΗΠΑ για μεγάλη αναμονή στα αεροδρόμια

Οι Ευρωπαίοι που θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, έχουν προειδοποιηθεί για μεγάλες ουρές αναμονής τόσο στα αεροδρόμια της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασία Συνόρων (CBP) των ΗΠΑ Matthew Davis είπε πως «αναμένουμε αύξηση του όγκου ταξιδιών και των χρόνων αναμονής στα σύνορα.
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Με τις σωστές πληροφορίες και έγγραφα για να βελτιώσουν και να επιταχύνουν την ταξιδιωτική τους εμπειρία.»
Σύμφωνα με την υπεύθυνο τεχνολογίας της SITA Americas τον Sherry Stein, θα δημιουργηθούν μεγαλύτερες ουρές αναμονής στα αεροδρόμια αναχώρησης. Που σημαίνει αυτά που βρίσκονται στην Ευρώπη.
«Το μεγάλο ζήτημα που προβλέπουμε είναι στο check-in αεροπορικών εταιρειών στα αεροδρόμια εκτός των ΗΠΑ», λέει.

Το πρώτο βήμα για την ανάκαμψη της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το βασικό πρώτο βήμα για την ανάκαμψη της εξαιρετικά προσοδοφόρας διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς.
«Είναι μια μνημειώδης ημέρα για τους ταξιδιώτες, για τις κοινότητες και τις επιχειρήσεις που βασίζονται στις διεθνείς επισκέψεις και για την οικονομία των ΗΠΑ συνολικά», δήλωσε ο Roger Dow Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Ταξιδίων των ΗΠΑ (US Travel).
Το 2019, τα διεθνή εισερχόμενα ταξίδια παρήγαγαν έσοδα 239 δις δολαρίων για την οικονομία των ΗΠΑ και στήριξαν άμεσα 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Μεταξύ των χωρών που επηρεάστηκαν από τα περιορισμένα ταξίδια είναι Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν, τη Νότια Αφρική, το Ιράν, τη Βραζιλία, την Ινδία και την Κίνα.
Όλες οι χώρες με περιορισμούς αποτελούσαν μόλις το 17% όλων των περιοχών παγκοσμίως. Αλλά αντιπροσώπευαν ένα δυσανάλογο 53% όλων των υπερπόντιων επισκεπτών στις ΗΠΑ το 2019.
Το US Travel υπολόγισε ότι η πτώση στα εισερχόμενα ταξίδια από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 κόστισε στις ΗΠΑ σχεδόν 300 δις δολάρια σε εισόδημα από τις εξαγωγές. Και προκάλεσε την απώλεια πάνω από 1 εκατομμυρίου αμερικανικών θέσεων εργασίας.
Η Ένωση προβλέπει επίσης ότι το τμήμα των διεθνών εισερχόμενων ταξιδιών δεν θα ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 τουλάχιστον έως το 2024.
Σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ταξιδιωτικών αναλύσεων Forwardkeys, η ζήτηση είναι στα ύψη.
Μετά την πρώτη ανακοίνωση χαλάρωσης των περιορισμών στις 20 Σεπτεμβρίου, οι κρατήσεις κάθε εβδομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 83%, 71% και 185% αντίστοιχα.
Συνέχισαν να σκαρφαλώνουν μόλις επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία για την επαναλειτουργία στις 15 Οκτωβρίου.
Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οι εβδομαδιαίες κρατήσεις ξεπέρασαν το 70% των επιπέδων πριν από την πανδημία.
Πριν από την πανδημία, οι ΗΠΑ ήταν ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός όσον αφορά στις διεθνείς αφίξεις.

Η επιστροφή των ΗΠΑ εκτινάσσει στα ύψη τις ταξιδιωτικές μετοχές

Η επιστροφή των διεθνών επισκεπτών στις ΗΠΑ εκτινάσσει στα ύψη τις μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια.
Στις συναλλαγές της περασμένης Παρασκευής η Expedia εκτινάχθηκε 16%, η Booking Holdings είδε αύξηση 7% και η μετοχή της Airbnb σημείωσε άνοδο 13% με αύξηση 280% στα κέρδη.
Η American Air Lines, η Delta και η Southwest είχαν επίσης άνοδο 14%, 13% και 10% στην τιμή της μετοχής, αντίστοιχα.

Τι γίνεται με τα εξερχόμενα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη

Ωστόσο στους πολίτες των ΗΠΑ συνιστάται να μην ταξιδεύουν σε 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης Σένγκεν, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.
Η κατηγοριοποίηση Επιπέδου 4 είναι το υψηλότερο συμβουλευτικό επίπεδο. Οι πολίτες των ΗΠΑ, ειδικά όσοι δεν έχουν αναρρώσει ή δεν έχουν εμβολιαστεί, που ταξιδεύουν σε μία από αυτές τις περιοχές έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από τη νόσο COVID-19.

Οι 14 χώρες στο «Επίπεδο Τέσσερα: Μην ταξιδεύετε»

  • Αυστρία
  • Βέλγιο
  • Βουλγαρία
  • Κροατία
  • Εσθονία
  • Ελλάδα
  • Ιρλανδία
  • Λετονία
  • Λιθουανία
  • Νορβηγία
  • Ρουμανία
  • Σλοβακία
  • Σλοβενία
  • Ελβετία

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης