Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ζεσταίνει μηχανές για την ανοδική διαφυγή

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ζεσταίνει μηχανές για την ανοδική διαφυγή
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μπορεί η συνεδρίαση να ξεκίνησε και πάλι με διαθέσεις συσσώρευσης αλλά μέσω τριών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης βρήκε δυνάμεις για το σπάσιμο σημαντικών αντιστάσεων. Έχει μείνει πίσω έναντι των ξένων αγορών και δείχνει πως θέλει να κάνει την ανοδική του κίνηση. Ένα year end ράλι θα ήταν ό,τι καλύτερο για κλείσιμο έτους. Ίδωμεν…

Μετά το πέρασμα πάνω από τις 913 μονάδες η κίνηση προς τις 930 μονάδες και η διάσπαση της εκεί αντίστασης είναι το σημαντικό. Αν τη διασπάσει πάει για νέα υψηλά και αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα σταματήσει στις 950 μονάδες ή στις 1.000 μονάδες. Βάσει διαγράμματος τα παραπάνω. Θυμίζουμε πως προσπάθησε τον περασμένο Αύγουστο και Ιούνιο χωρίς επιτυχία να κάνει τη διάσπαση. Με βάση τα θεμελιώδη πιστεύουμε πως υπάρχουν αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με περιθώριο ανόδου που μπορούν να συμβάλλουν.

Σήμερα είχαμε τελικά μία πολύ καλή συνεδρίαση με κλείσιμο λίγο πάνω από τις 920 μονάδες και βελτιωμένες συναλλαγές. Εξαιρετική πορεία για ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Σαράντη. Υστέρησαν η Motor Oil λόγω αποκοπής προμερίσματος και η Aegean. Μικρή η βοήθεια των τραπεζών, αλλά και υψηλά 5 μηνών.

ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΝΟΔΟΥ: Μεταξύ των blue chips που πιστεύουμε ότι έχουν περιθώρια ανόδου και μπορούν να βοηθήσουν ώστε να δούμε τη διάσπαση είναι και οι μετοχές των Motor Oil, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Viohalco, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αλλά και ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ κ.α. Εννοείται πως διάσπαση χωρίς τράπεζες δε γίνεται…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Πολλές μετοχές είναι σε κρίσιμα τεχνικά σημεία. Αν τα σπάσουν θα πάνε σημαντικά υψηλότερα. Όμως έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν να μην μπορούν να τα σπάσουν και να γυρίζουν χαμηλότερα. Οι έχοντες μετοχές θα πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους και να προσαρμόσουν ανάλογα την επενδυτική τους στρατηγική.

ΔΕΗ: Εντυπωσιακή κίνηση και σήμερα. Η Eurobank Equities έδωσε τιμή στόχο τα 14,50 ευρώ (μετά την αύξηση) και εντοπίζει εταιρική αξία 10 δισ. ευρώ το 2026. Λίγο μακριά μας πέφτει η συγκεκριμένη χρονιά. Η μετοχή πάντως ξέσπασε σήμερα και πέρασε εύκολα πάνω από τα 10 ευρώ. Στα 10,65 ευρώ και στο +8,18% με όγκο 2,3 εκατ. τεμάχια. Πάνω από το 25% του ημερήσιου τζίρο έκανε η συγκεκριμένη μόνη της.

Θα γράψουμε επίσης πως έφτασε στα αυτιά μας μία φήμη που εμπλέκει και την Τέρνα Ενεργειακή, αλλά δεν επιβεβαιώνεται. Άλλωστε αυτά τα πράγματα όταν γίνονται τα ξέρουν ελάχιστοι. Ωστόσο, μαζί κινήθηκαν έντονα ανοδικά.

ΤΕΡΝΑ ENERGY: Στα 12,48 ευρώ και στο +6,48% με όγκο 293 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή έχει κάνει μία καλή συσσώρευση τους προηγούμενους μήνες και πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα ίσως δούμε το σπάσιμο να δίνει ξανά υψηλότερες τιμές. Κοντά στα 15 ευρώ τα υψηλά της.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ακούμπησε σχεδόν τα υψηλά του περασμένου Απρίλη. Θα λέγαμε πως το κλείσιμο είναι πάνω σε αντίσταση. Αν τη σπάσει τότε ίσως δούμε και την τιμή που έγιναν τα πακέτα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,52%, δηλαδή δε βοήθησε τόσο την αγορά όσο άλλες μετοχές. Όμως είναι σε υψηλά 5 μηνών. Η Εθνική πάντως είναι σε υψηλά 20 μηνών. Αδύναμη και σήμερα η Alpha Bank, πήρε ανάσες η Eurobank και ενισχύθηκε η Πειραιώς αλλά οριακά.

LAMDA: Εδώ η Euroxx αύξησε την τιμή στόχο στα 14 ευρώ από 11 ευρώ που σημαίνει περιθώριο ανόδου 90%, ενώ σημειώνει πως το Ελληνικό δεν έχει αποτυπωθεί στην τιμή. Αύριο παρουσιάζει το master plan η εταιρεία.

ΕΧΑΕ: Θα έπρεπε ήδη να έχει δει υψηλότερη τιμή, αλλά έχει και τα δικά της. Στα 3,80 ευρώ και στο +2,70% με χαμηλό όγκο. Περιμένουμε τον νέο επικεφαλής και ελπίζουμε να δώσει νέα πνοή στον όμιλο.

ΕΥΔΑΠ: Στα 7,85 ευρώ και στο +1,42%. Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν πως η αποτίμηση είναι δίκαιη, αλλά η στήλη διαφωνεί. Μόλις πέρασε πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών και μπορεί να δώσει καλή κίνηση. Ακόμα και 1 ευρώ περίπου. Μην ξεχνάμε πως είναι αδάνειστη και το ταμείο είναι γεμάτο. Θα κάνει επίσης μεγάλες επενδύσεις, αλλά η ίδια θα βάλει λίγα χρήματα.

ΠΛΑΣΤΗΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η διάσπαση του εκθετικού κινητού μέσου των 30 ημερών, εκεί στα 7,20 ευρώ μπορεί να δώσει ώθηση στη μετοχή. Είναι ένα σημείο που την έχει ταλαιπωρήσει κάπως στις τελευταίες συνεδριάσεις. Αρκεί να το αφήσει πίσω. Στα 7,28 ευρώ και στο +3,28% με όγκο 105 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Βελτιώνει την εμπορευσιμότητα το split της μετοχής και η αποτίμηση συνεχίζει να ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα. Στα 5,48 ευρώ και στο +5,38% με όγκο 24 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 66 εκατ. ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Χιλιάδες κομμάτια στην πλευρά των πωλητών στα 0,37 ευρώ, ήτοι στο -8,5%. Κλείσιμο στα 0,3790 ευρώ και στο -6,19% με όγκο 336 χιλ. τεμάχια ή το 1% του συνόλου και στους πωλητές έμειναν 50 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα.

LAVIPHARM: Δυνατό μάζεμα σήμερα και είδαμε κάποιες μεγάλες εντολές πώλησης (για τα δεδομένα της) στημένες. Η ύπαρξη ιδιώτη επενδυτή πωλητή πλήγωσε τη μετοχή. Για να δούμε αν το σημερινό μάζεμα σε συνδυασμό με κάποιες κινήσεις σε προηγούμενες συνεδριάσεις σηματοδοτούν την ολοκλήρωση των πωλήσεων. Αν συμβαίνει αυτό λογικά θα πρέπει να δούμε ανοδική αντίδραση. Σημειώνουμε πως έκλεισε αμετάβλητη στα 0,36 ευρώ με όγκο 100 χιλ. τεμάχια και με ανεκτέλεστο στους αγοραστές 40 χιλ. τεμάχια περίπου. Αύριο θα φανεί…

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Η αλλαγή των πακέτων προ ημερών δείχνει πως οδεύει και αυτή για έξοδο από το ΧΑ. Το θέμα είναι σε τι τιμή θα γίνει η δημόσια πρόταση. Γιατί θεωρούμε πως ο βασικός μέτοχος είναι υποχρεωμένος να κάνει.

EPSILON NET: Τα δικά της ρεκόρ κρατάνε μία μέρα. Νέα ιστορικά υψηλά. Ένα ακόμα έγραψε σήμερα στα 18,75 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης