Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νεκτάριος Δεμενόπουλος, ΟΛΠ Α.Ε.: Πάνω από το 60% των προκρατήσεων που έχουν κάνει κρουαζιερόπλοια για το 2022 είναι homeport

Νεκτάριος Δεμενόπουλος, ΟΛΠ Α.Ε.: Πάνω από το 60% των προκρατήσεων που έχουν κάνει κρουαζιερόπλοια για το 2022 είναι homeport
Οι προκρατήσεις για το 2022 είναι πολύ ενθαρρυντικές
Για τη σταδιακή ανάκαμψη του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς και για τη δυναμική, όπως προδιαγράφεται, επάνοδο της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά το 2022 μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o Νεκτάριος Δεμενόπουλος, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων, ΟΛΠ (Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς) Α.Ε.
«Οι προκρατήσεις που έχουμε για το 2022 είναι πολύ ενθαρρυντικές. Ξεπερνούν τις 700. Αυτή τη στιγμή κυμαινόμαστε στις 730 με 740, κάθε μέρα αλλάζουν αυτά τα νούμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνάνε τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που εξυπηρετήσαμε το 2019 που ήταν 622 κρουαζιερόπλοια σε μία πάρα πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό.
»Για το 2021 που πάλι πήγε καλύτερα απ’ ό,τι το περιμέναμε και φοβόμασταν στην αρχή της χρονιάς τότε που ήταν πολύ αβέβαια τα πράγματα, συνολικά από τις 400 περίπου κρατήσεις βλέπουμε να κλείνουμε στα 380 κρουαζιερόπλοια. Και αυτό το νούμερο είναι σημαντικό γιατί αν θυμόμαστε οι ειδικοί που ασχολούνται με την κρουαζιέρα πολύ πιο συστηματικά προέβλεπαν ότι θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 η κρουαζιέρα μετά από τουλάχιστον 3-4 χρόνια.
»Ο αριθμός των επιβατών δεν επιστρέφει, τουλάχιστον για το 2021 τόσο γρήγορα, καθώς τα κρουαζιερόπλοια για λόγους πρωτοκόλλων ασφαλείας λειτουργούν σε χαμηλότερη δυναμικότητα», επισημαίνει ο Νεκτάριος Δεμενόπουλος.
«Το λιμάνι του Πειραιά συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας που έχουν έδρα είτε στην Αμερική, είτε στην Ιταλία, απ’ όπου ξεκινούν πολλές. Οι επιβάτες προέρχονται συνήθως από χώρες της βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής. Είμαστε ανοιχτοί και θέλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο επιβατών και κυρίως επιβάτες που να ξεκινούν την κρουαζιέρα τους από το λιμάνι του Πειραιά.
»Πάνω από το 60% των προκρατήσεων για το 2022 είναι homeport, δηλαδή ξεκινάει ή τελειώνει το ταξίδι στον Πειραιά κι αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία», τονίζει ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων, ΟΛΠ Α.Ε., τοποθετώντας στο στόχαστρο του Οργανισμού την προσέλκυση Κινέζων τουριστών.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης