Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αποτελέσματα και MSCI στο επίκεντρο – Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές

XA: Αποτελέσματα και MSCI στο επίκεντρο – Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές
Οι μετοχές που είναι υποψήφιες για ένταξη ή διαγραφή στους δείκτες MSCI θα βρεθούν και σήμερα στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Οι πληθωριστικές πιέσεις εξακολουθούν να δημιουργούν ανησυχίες στους επενδυτές, ενώ από την άλλη τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν μία νότα αισιοδοξίας.
Παράλληλα, η επικείμενη ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, σήμερα το βράδυ, αναμένεται να διατηρήσει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τις μετοχές που φημολογείται ότι εισέρχονται ή διαγράφονται από τον MSCI Greece Standard.
Θα πρέπει μάλλον να θεωρείται σίγουρη η ένταξη της ΔΕΗ μετά και την αύξηση κεφαλαίου και τη βελτίωση της διασποράς.
Από την άλλη, η διαγραφή ή όχι της Jumbo θα βάλει και πάλι τη μετοχή στο επίκεντρο, ενώ πληροφορίες για πιθανή ένταξη έχουν ακουστεί για Εθνική και Μυτιληναίο, χωρίς όμως να συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες από τους αναλυτές.
Η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Επιπλέον πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα η Τιτάν για το τρίτο τρίμηνο και μετά το κλείσιμο τα ΕΛΠΕ.
Χθες δημοσίευσε πολύ καλά αποτελέσματα η Autohellas και καλά η Σαράντης.

Eurobank Equities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε πως οι ελληνικές μετοχές θα υποχωρήσουν ενόψει της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI αλλά και των εντεινόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Euroxx
Περιμένουμε συνέχιση της μεταβλητότητας ενόψει της ανακοίνωσης για την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, με τις μετοχές που είναι υποψήφιες για ένταξη ή διαγραφή να είναι στο επίκεντρο.

Optima Bank
Τιτάν, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και Σαράντης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο καθώς οι δύο πρώτες ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα.
Οι μετοχές που επηρεάζονται από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI (η ανακοίνωση θα γίνει μετά το κλείσιμο της αγοράς) α βρεθούν επίσης στο επίκεντρο.

Beta
Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα είναι στο επίκεντρο με την ειδησεογραφία να υποστηρίζει μία αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Αυξημένα αντανακλαστικά θα απαιτηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς αυξημένες θα παραμείνουν οι διακυμάνσεις σε μετοχές και ομόλογα.
Αν και αποφέυγουμε τα ανοδικά όρια, ένα άνω εύρος τιμών τοποθετούμε στην περιοχή των 950 μονάδων ΓΔΧΑ.
Μικρές πιέσεις λόγω αυξημένου κόστους δέχθηκε η λειτουργική κερδοφορία του Τιταν κατά το Γ΄τρίμηνο καθώς παρόλη την αύξηση του κύκλου εργασιών τα EBITDA συρρικνώθηκαν κατά 16,8% στα 77εκ ευρώ.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εταιρείες που δημοσιεύουν στοιχεία εννεάμηνου.
Οι ανακοινώσεις μετοχικών αλλαγων στους δείκτες MSCI αναμένονται αργά το βράδυ. Έπιπλέο, σήμερα, θα έχουμε και το επικαιροποημένο οικονομικο δελτίο της ΕΚΤ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης