Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

H ΔΕΗ στον δείκτη MSCI Standard από τις 17 Νοεμβρίου λόγω αύξησης κεφαλαίου - Επιβεβαίωση ΒΝ

H ΔΕΗ στον δείκτη MSCI Standard από τις 17 Νοεμβρίου λόγω αύξησης κεφαλαίου - Επιβεβαίωση ΒΝ
Στην MSCI Greece Standard η μετοχή της ΔΕΗ με ισχύ από 17 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον οίκο MSCI, και μερικές ώρες προτού λάβει χώρα η επίσημη ανακοίνωση της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης των δεικτών, η είσοδος της ΔΕΗ στον MSCI Greece Standard, με ισχύ από 17 Νοεμβρίου 2021
Η είσοδος γίνεται με έκτακτη αναθεώρηση, όπως είχε αναφέρει το Βankingnews.gr σε προηγούμενο δημοσίευμά του. 
Σημειώνεται επίσης, πως η ένταξη στον δείκτη MSCI οφείλεται, εν πολλοίς, στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία η επιχείρηση. 
Η αναβάθμιση της ΔΕΗ στον MSCI Standard σημαίνει ότι αναμένονται εισροές περίπου 80 εκατ. ευρώ.
Όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά και κόντρα στις περισσότερες αναλύσεις, η ΔΕΗ αποτελεί μια μετοχή φούσκα με πολλαπλασιαστή κερδών για το 2022 το 152, δηλαδή διαπραγματεύεται 152 φορές τα κέρδη του 2022.
Επίσης το RoE, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων είναι στο μηδέν.
Η ΔΕΗ βρέθηκε στο επίκεντρο προφανώς λόγω της αύξησης κεφαλαίου 1,35 δισ. ωστόσο το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ενώ χωρίς καμία αμφιβολία είναι θετικό, ως σχεδιασμός, εντούτοις το ρίσκο υλοποίησης είναι τεράστιο λόγω του υψηλού πολιτικού κινδύνου που εμφανίζει η ΔΕΗ.
dasf.JPG
Στο μεταξύ, όπως έχει αναλυθεί η Εθνική τράπεζα δεν θα ενταχθεί σε αυτή τη φάση στον δείκτη Standard του MSCI, καθώς δεν πληροί ακόμη τα κριτήρια του free float, δηλαδή της διασποράς μετοχών.
Να σημειωθεί ότι τα κριτήρια αξιολόγησης που λαμβάνει υπόψιν ο MSCI για να αναβαθμίσει ή να υποβαθμίσει μια μετοχή είναι 23, και προφανώς δεν είναι το όριο των 2 δισ. στην κεφαλαιοποίηση.
Για τον Μυτιληναίο με κεφαλαιοποίηση 2,1 δισ. ευρώ, παρά τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί ότι θα μπορούσε να αναβαθμιστεί στον MSCI Standard τελικά δεν θα αναβαθμιστεί και θα μετατεθεί για το 2022.
Επίσης και παρά τις αναφορές ότι η Jumbo θα υποβαθμιστεί και αυτό δεν είναι βέβαιο.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης