Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παγκόσμια αποτυχία των εμβολιασμών έναντι του Covid με αριθμούς και εικόνες

Η παγκόσμια αποτυχία των εμβολιασμών έναντι του Covid με αριθμούς και εικόνες
Θα περίμενε κάποιος την άρση των περιορισμών, την εγκατάλειψη και της σκέψης ακόμη για lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα με τα εμβόλια αλλά τελικά δεν έγινε
Σχετικά Άρθρα

Αλλιώς θα περίμενε κάποιος να εξελιχθούν τα πράγματα, όταν άρχισε σε διεθνές επίπεδο η εμβολιαστική εκστρατεία για την προστασία του πληθυσμού από τον Covid -19.
Θα περίμενε κάποιος την άρση των περιορισμών, την εγκατάλειψη και της σκέψης ακόμη για lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα.
Όμως η πραγματικότητα σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη δείχνει κάτι διαφορετικό.
Παρά τη μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη επιβάλλονται νέα lockdowns και δρακόντεια μέτρα από τη Σιγκαπούρη έως την Ολλανδία, από την Ισλανδία στο Βερμόντ και εσχάτως στον μισό πληθυσμό της Αυστρίας, όπως παρατηρεί ο ιστότοπος «Unreported Truths».
Σύντομα αναμένεται ανάλογη εξέλιξη για το βόρειο τμήμα των ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα αυξάνονται τα θύματα της πανδημίας.
Κανείς δεν περίμενε πως θα εξελιχθεί έτσι.

Σιγκαπούρη

Οι θάνατοι, όπως και τα κρούσματα, φτάνουν σε νέα υψηλά επίπεδα στη Σιγκαπούρη, όπου το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο και μιλάμε για τον γενικό πληθυσμό.
Η Σιγκαπούρη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στις 30 Δεκεμβρίου 2020 με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna. Μέχρι στιγμής το 85% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση της χώρας έλαβε μία πρωτοφανή απόφαση. Από τις 8 Δεκεμβρίου δεν θα καλύπτει τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία κατά της COVID-19 όσων πολιτών έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.
singapore.JPG

Ολλανδία

Νέο lockdown – έστω και μερικό - επεβλήθη στην Ολλανδία με το 70% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο.
Oι υγειονομικοί περιορισμοί, που οι Ολλανδοί νόμιζαν ότι θα τέλειωναν για τα καλά, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες.
Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα απαραίτητα καταστήματα, όπως τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 20.00 τοπική ώρα, ενώ τα μη αναγκαία καταστήματα στις 18.00.
Το σύστημα υγείας της χώρας γονάτισε, παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών, παραδέχθηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Mark Rutte.

dutch_2.JPG

Ισλανδία

Η Ισλανδία αυστηροποίησε τα περιοριστικά μέτρα συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των συγκεντρώσεων και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών σε καταστήματα και πολυσύχναστες περιοχές.
Το 89% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 12 ετών εμβολιάστηκε πλήρως, αλλά η χώρα έχει καταγράψει 179 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
icelnad.JPG

Βερμόντ (ΗΠΑ)

Και το Βερμόντ - η πιο εμβολιασμένη πολιτεία της Αμερικής (71% πλήρως εμβολιασμένη) σπάει κάθε ρεκόρ κρουσμάτων.
vermont.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης