Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πρωταγωνίστρια η Πάρος στην αγορά εξοχικής κατοικίας

Πρωταγωνίστρια η Πάρος στην αγορά εξοχικής κατοικίας

Η αγορά των πολυτελών κατοικιών εκτιµάται ότι καταλαµβάνει περίπου το 10%-15% της συνολικής πίτας

Στην αγορά εξοχικής κατοικίας πρωταγωνιστεί η Πάρος, με έντονη ανοικοδόμηση να καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με την Engel & Volkers Ελλάδος, η Πάρος είναι το νησί, που λόγω και του κορεσμού που παρατηρείται στην Μύκονο, γνωρίζει μεγάλη ζήτηση, ενώ οι τιμές εκτιμάται ότι θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο. Στη Μύκονο, λόγω και της μεγάλης ζήτησης των προηγούμενων χρόνων, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων, ενώ στις καλές περιοχές του νησιού οι τιμές έχουν πιάσει «ταβάνι».
Η αγορά των πολυτελών κατοικιών εκτιµάται ότι καταλαµβάνει περίπου το 10%-15% της συνολικής πίτας και απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές εκτός Ελλάδος οι οποίοι, αναζητώντας ιδιαίτερα ακίνητα, είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν σηµαντικές υπεραξίες.
Όσον αφορά τη Σαντορίνη η ζήτηση είναι περιορισμένη καθώς έχει πολύ μικρά σπίτια και είναι πολύ τουριστική. Αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν οι ξένοι την βλέπουν ως αξιοθέατο και όχι ως μία περιοχή που μπορούν να επενδύσουν σε αυτή, ενώ από την άλλη πλευρά οι Ελληνες την έχουν αποθυμοποιήσει και ως εκ τούτου το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι χαμηλό.
Αναφορικά με τα νησιά που, σύμφωνα με την Engel &Volkers Ελλάδος, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια είναι η Νάξος, η Τήνος, η Ανδρος και η Σύρος.
Επίσης σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης έχουν και τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, όπως η Τζια και η Κύθνος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης