Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση ΝΑΤΟ προς το Κρεμλίνο για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία

Προειδοποίηση ΝΑΤΟ προς το Κρεμλίνο για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία
«Ασυνήθιστη» χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, εκφράζοντας την έκδηλη ανησυχία του για ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας
Σαφή προειδοποίηση προς τη Μόσχα να μην προχωρήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα απηύθυνε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Αφορμή αποτέλεσε η αυξημένη κινητικότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τόσο στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα όσο και στην κατεχόμενη από το 2014 χερσόνησο της Κριμαίας.

«Στο πλευρό της Ουκρανίας»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Independent, ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba, χαρακτήρισε «ασυνήθιστη» τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, εκφράζοντας τη φανερή ανησυχία του για ενδεχόμενη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας
Ταυτόχρονα, τόνισε πως το ΝΑΤΟ παραμένει σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας, ζητώντας από τη Ρωσία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.
Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει απορρίψει τις εκτιμήσεις αυτές ως εμπρηστικές και διαμαρτύρεται για την αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης