Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πρεμιέρα σήμερα (17/11) για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Πρεμιέρα σήμερα (17/11) για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
Για αγορά ακινήτου, αποπληρωμή δανεισμού και κεφάλαιο κίνησης προορίζονται τα κεφάλαια που αντλήθηκαν
Σχετικά Άρθρα

Ξεκινάει σήμερα (17/11) η διαπραγμάτευση των 250.000 ομολογιών ονομαστικής αξίας 1.000 η κάθε μία της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στην αγορά ομολόγων του ΧΑ.
Οι κάτοχοι των ομολογιών θα λαμβάνουν επιτόκιο 2,45% σύμφωνα με όσα καθορίστηκαν βάση της προσφοράς και η διάρκεια του ομολόγου είναι 7 έτη.
Υπενθυμίζεται πως η δημόσια προσφορά καλύφθηκε 2,94 φορές και συνολικά προσφέρθηκαν κεφάλαια ύψους 735 εκατ. ευρώ.
Σε ιδιώτες επενδυτές κατανεμήθηκαν 170.000 ομολογίες και σε ειδικούς επενδυτές 80.000 ομολογίες.
Από αυτές τις 80.000 ομολογίες οι ανάδοχοι για δικό τους λογαριασμό έλαβαν τις 40.000.

Πως θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια

Τα καθαρά αντληθησόμενα κεφάλαια της Έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα:
(1) ποσό 30 εκατ. ευρώ θα διατεθεί έως τις 30.6.2022 για νέες επενδύσεις σε ακίνητα σχετικών με την επέκταση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας.
Ειδικότερα, η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω ποσό για την καταβολή τιμήματος (συμπεριλαμβανομένων των σχετικών εξόδων και φόρων) για την αγορά οικοπέδου και αποθηκευτικών χώρων στα Οινόφυτα.
Κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου, η Εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά των εν λόγω ακινήτων έχοντας ήδη υπογράψει μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης και η Διοίκηση εκτιμά ότι η επίτευξη αυτής της επένδυσης θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.6.2022, καθώς οι βασικοί όροι της συναλλαγής έχουν συμφωνηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη τεχνικός και νομικός έλεγχος.
Τα ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν, μακροπρόθεσμα, για αποθήκευση και διακίνηση προϊόντων του Ομίλου.
Αν δεν ολοκληρωθεί η ως άνω συναλλαγή, η Εταιρεία θα αναζητήσει ακίνητα, γειτονικά με τα βιομηχανικά ακίνητα της Εταιρείας ή των θυγατρικών της στην περιοχή των Οινοφύτων που εξυπηρετούν τις επιχειρηματικές ανάγκες του Ομίλου και στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να βρεθούν ως άνω ακίνητα μέχρι τις 31.10.2022 ή το ποσό που διατεθεί είναι μικρότερο των 30 εκατ., η Εταιρεία θα διαθέσει μέχρι τις 31.12.2022 το τυχόν αδιάθετο ποσό για να καλυφθούν ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.
(2) ποσό 60 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης το οποίο δεν θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή οιουδήποτε ποσού προς τους μετόχους της υπό μορφή διανομής μερίσματος ή προμερίσματος ή επιστροφής κεφαλαίου ή οποιασδήποτε άλλης διανομής προς τους μετόχους (σε μετρητά ή σε είδος) και
(3) το εναπομείναν ποσό, ήτοι μέχρι 154 εκατ., θα διατεθεί, εντός 45 ημερών από την Ημερομηνία Εκδόσεως, για μείωση βραχυπρόθεσμου δανεισμού.
Ειδικότερα, η Εταιρεία θα διαθέσει: i) ποσό έως 43 εκατ. στην «Τράπεζα EUROBANK Α.Ε.», ii) ποσό έως 56 εκατ. στην «ALPHA Τράπεζα Α.Ε.» και iii) ποσό έως 55 εκατ. στην «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.».
Τα έξοδα έκδοσης ανέρχονται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης