Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stellantis- Εκβιασμός: Εμβολιασμός ή απόλυση για 14.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ

Stellantis- Εκβιασμός: Εμβολιασμός ή απόλυση για 14.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ
Σχεδόν το 80% του μισθωτού εργατικού δυναμικού της Stellantis στις ΗΠΑ έχει ήδη δηλώσει ότι είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με την εταιρεία
Σχετικά Άρθρα

Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis θα απαιτήσει από τους Αμερικανούς μισθωτούς υπαλλήλους που δεν είναι συνασπισμένοι σε σωματεία, να εμβολιαστούν έως τις 5 Ιανουαρίου 2022, διαφορετικά αντιμετωπίζουν τηην προοπτική της απόλυσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC,

Η προθεσμία έως τις έως τις 5 Ιανουαρίου

Η κατασκευάστρια των οχημάτων Jeep και Ram ανακοίνωσε την Παρασκευή 19 Νομεμβρίου 2021 στους περισσότερους από τους 14.000 μισθωτούς της ότι πρέπει να υποβάλουν τα αποδεικτικά για την κατάσταση εμβολιασμού τους για την Covid-19 έως τις 4 Δεκεμβρίου και να λάβουν την τελική τους δόση έως τις 5 Ιανουαρίου.
Η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας θα εξετάσει θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις για υπαλλήλους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Όσοι δεν λάβουν εξαίρεση και δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως εντός της προθεσμίας θα τεθούν σε άδεια 30 ημερών άνευ αποδοχών και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και τερματισμό της σύμβασης εργασίας τους μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άνοιγμα των γραφείων το 2022

Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως σημειώνει στα email που έστειλε στους εργαζομένους της, είναι να «διασφαλίσει το ασφαλέστερο δυνατό περιβάλλον εργασίας καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για σταδιακό άνοιγμα των γραφείων της στις ΗΠΑ το 2022.

Το διάταγμα Biden

Σχεδόν το 80% του μισθωτού εργατικού δυναμικού της Stellantis στις ΗΠΑ έχει ήδη δηλώσει μόνο του ότι είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η Stellantis εξέδωσε την εντολή αυτή παρόλο που η κυβέρνηση Biden ανέστειλε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2021 την επιβολή των απαιτήσεων υποχρεωτικού εμβολιασμού και τεστ για ιδιωτικές επιχειρήσεις, αφού ομοσπονδιακό εφετείο ανέστειλε το προεδρικό διάταγμα για το οποίο εκκρεμεί επανεξέταση στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης