Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αδύναμο άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω πανδημίας και Moody’s

ΧΑ: Αδύναμο άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω πανδημίας και Moody’s
Ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank – Χωρίς το μέρισμα διαπραγματεύεται η Jumbo
Σχετικά Άρθρα

Η μη αξιολόγηση από τη Moody’s, η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον, η έξαρση των κρουσμάτων, αλλά και η επιφυλακτικότητα στις αγορές του εξωτερικού, αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της σημερινής συνεδρίασης.
Οι αναλυτές περιμένουν αδύναμο άνοιγμα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται να βάζουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Attica Bank διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και οι μετοχές της Jumbo διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,3%.

Euroxx
Περιμένουμε πως η μη αξιολόγηση από τη Moody’s και οι διεθνείς τάσεις θα φέρουν πίεση στην αγορά σήμερα.

Eurobank Equities
Περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα για τις μετοχές λόγω της έξαρσης της πανδημίας η οποία προστίθεται στην ανησυχία που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού.

Beta
Το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα θα είναι στα εταιρικά αποτελέσματα εννεαμήνου και ίσως αντισταθμίσει τις ανησυχίες αναφορικά με την πανδημία στη σημερινή συνεδρίαση.

Optima Bank
Η απόφαση της Moody’s να μη δημοσιεύσει έκθεση για την ελληνική οικονομία (που είχε προγραμματίσει την περασμένη Παρασκευή), ενδέχεται να επηρεάσει τη διάθεση στην αρχή της εβδομάδας.
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων των Motor Oil, ΟΠΑΠ, Fourlis, Aegean, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 907 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 910 και 907 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 920 μονάδες.
Η Moody’s δεν προέβη τελικά σε αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου την Παρασκευή.

Depolas
Οι αγορές παραμένουν ευερέθιστες στην επαναφορά των περιορισμών, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται και επιτάχυνση του tapering από την FED στην επόμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να απειλεί.
Η εβδομάδα περιλαμβάνει αρκετά εταιρικά αποτελέσματα Γ΄τριμήνου μεταξύ των οποίων Μοτορ οιλ, Φουρλης και Lamda αύριο το απόγευμα και Eurobank, ΕΤΕ την Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα.
Στο προσκήνιο παραμένουν πανδημία και πληθωρισμός και θα κρίνουν εν πολλοίς την πιθανότητα για ένα ράλι τιμών όσο βαδίζουμε προς το τέλος του έτους.
Αξίζει να αναφέρουμε την εκτίμησή μας ότι ο ΓΔΧΑ ενδεχομένως να μην επηρεαστεί αρνητικά από το γεγονός ότι η Moody’s έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με το αξιόχρεο της χώρας στην παρούσα φάση.
Ωστόσο, αυτό είναι μία ένδειξη ότι η επενδυτική βαθμίδα ίσως να καθυστερήσει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας έχουμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη (προχωρημένη εκτίμηση) Νοεμβρίου στην Ευρωζώνη και τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης