Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Την άνοιξη του 2022 παραλαμβάνει η Τουρκία το νέο γεωτρύπανο - Donmez: Υπάρχουν μόνο πέντε στον κόσμο

Την άνοιξη του 2022 παραλαμβάνει η Τουρκία το νέο γεωτρύπανο - Donmez: Υπάρχουν μόνο πέντε στον κόσμο
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας επανέλαβε τις δηλώσεις του Erdogan σχετικά με το νέο γεωτρύπανο
Σχετικά Άρθρα
Την ελπίδα ότι η Τουρκία θα παραλάβει το νέο γεωτρύπανο την Άνοιξη του 2022, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez.
«Ελπίζω το γεωτρύπανο μας να αγκυροβολήσει στη χώρα μας την Άνοιξη του επόμενου έτους» επεσήμανε ο Donmez μιλώντας στο 11ο «Turkey Energy Summit» που πραγματοποιείται στην Αττάλεια. Ο ίδιος επανέλαβε δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, ότι πρόκειται για πλοίο 7ης γενιάς υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν μόνο πέντε στον κόσμο και εμείς έχουμε το ένα».
Fatih.JPG
Ο Τούρκος πρόεδρος δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεων του έκανε λόγο και για δραστηριότητες πέρα των τουρκικών συνόρων. «Με τον μεγάλο στόλο γεωτρύπανων που έχουμε, έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να πραγματοποιούμε δραστηριότητες πλέον και πέραν των συνόρων μας» είπε.

Η στροφή προς τη Νότια Κορέα και το «όχι» της Νορβηγίας

Τα σχέδια για αγορά νέου γεωτρύπανου είχε αποκαλύψει πρόσφατα η Yeni Safak. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Άγκυρα συζητούσε και με νορβηγική εταιρεία για την αγορά, αλλά τελικά η συμφωνία δεν προχώρησε καθώς η εταιρεία ανησυχούσε για τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν εάν η Τουρκία το χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.
Φαίνεται όμως ότι η Νότια Κορέα δεν είχε τους ίδιους... ενδοιασμούς.
Η Τουρκία, της οποίας τα τρία υπάρχοντα πλοία είναι 6ης γενιάς, θα προσθέσει το πλοίο γεωτρήσεων 7ης γενιάς στον στόλο της, αγοράζοντας το πλοίο West Cobalt.
Το γεωτρύπανο βαθέων υδάτων «West Cobalt» θα ξεκινήσει τις εργασίες του αφού του δοθεί νέο όνομα. Σύμφωνα με τη Yeni Safak, η Τουρκία θα είναι ο πρώτος χρήστης του West Cobalt, γνωστού ως Cobalt Explorer στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά.
Ενώ τα πλοία 6ης γενιάς διαθέτουν ικανότητα γεώτρησης εξαιρετικά βαθιάς θάλασσας με δυνατότητα διεξαγωγής θαλάσσιας γεώτρησης υπό πολύ υψηλή πίεση σε βάθος 12.000-12.500 μέτρων, η ναυτιλιακή βιομηχανία αναμένει ότι τα πλοία 7ης και τελευταίας γενιάς θα αυξήσουν περαιτέρω αυτήν την ικανότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης