Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telecom Italia: Άλμα 22% στη μετοχή μετά την πρόταση εξαγοράς από το KKR

Telecom Italia: Άλμα 22% στη μετοχή μετά την πρόταση εξαγοράς από το KKR
Η προσφορά της KKR έρχεται εν μέσω αναταραχής στον μεγαλύτερο τηλεφωνικό όμιλο της Ιταλίας
Άλμα 22% σημειώνει η μετοχή της Telecom Italia, μετά την άνοδο 30%, καθώς το αμερικανικό fund KKR παρουσίασε μία μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του της ιταλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, αποτιμώντας την στα 10,8 δισεκατομμύρια ευρώ (12 δισεκατομμύρια δολάρια).
Νωρίτερα, ανεστάλη προσωρινά η μετοχή, καθώς εκτοξεύθηκε στο +30%.
Το καθαρό χρέος της Telecom Italia (TIM) ύψους 22,5 δισ. ευρώ ανεβάζει την αξία της προσφοράς του KKR, η οποία εξαρτάται από την υποστήριξη της κυβέρνησης και το αποτέλεσμα της ανάλυσης due diligence, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, στα 33 δισ. ευρώ.
Η TIM ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η KKR χαρακτήρισε «φιλική» την προσφορά της 50,5 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή της TIM, με premium 45,7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής του ομίλου την Παρασκευή.

Μεγάλες απώλειες για τη Vivendi

Η τιμή, για την οποία η TIM ανέφερε ότι ήταν «ενδεικτική», θα εκθέσει τον κορυφαίο επενδυτή της εταιρείας Vivendi σε μεγάλη απώλεια στο μερίδιο του 24%, για το οποίο ξόδεψε κατά μέσο όρο 1,07 ευρώ ανά μετοχή.
Πρόσωπο κοντά στον γαλλικό όμιλο δήλωσε στο Reuters ότι η Vivendi εκτιμά ότι η προσφορά της KKR δεν είναι επαρκής.
Η προσφορά της KKR έρχεται εν μέσω αναταραχής στον μεγαλύτερο τηλεφωνικό όμιλο της Ιταλίας, ο οποίος έχει εκδώσει δύο προειδοποιήσεις για τα κέρδη μέσα σε τρεις μήνες, ωθώντας τη Vivendi να πιέσει για την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου Luigi Gubitosi.
Αφού απέτυχε να ανακόψει τη μείωση των εσόδων της TIM, ο Gubitosi είχε αρχίσει να εξετάζει επιλογές, όπως την πώληση του δικτύου σταθερής γραμμής, το οποίο θεωρείται στρατηγικό από την κυβέρνηση.
Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας δήλωσε την Κυριακή ότι η απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το εάν θα χρησιμοποιήσει τις ειδικές εξουσίες της για να εμποδίσει τα ανεπιθύμητα ξένα συμφέροντα σε στρατηγικές εταιρείες, θα εξαρτηθεί από τα σχέδια για το δίκτυο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης