Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τσακλόγλου (υφ. Εργασίας): Το 1555 να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας των ασφαλισμένων

Τσακλόγλου (υφ. Εργασίας): Το 1555 να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας των ασφαλισμένων
Το 1555 δεν είναι ένα απλό τηλεφωνικό κέντρο, αλλά ένα σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης και παρακολούθησης των αιτημάτων των πολιτών, ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου

"Το 1555 δεν είναι ένα απλό τηλεφωνικό κέντρο, αλλά ένα σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης και παρακολούθησης των αιτημάτων των πολιτών, για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου", ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια της απάντησης του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Όπως τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, "στόχος μας είναι το 1555 να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, και το βασικό κανάλι επικοινωνίας των πολιτών για τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά, τα εργασιακά, τα προνοιακά και τα λοιπά συναφή ζητήματά τους", επισημαίνοντας παράλληλα ότι το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αφορά δυνητικά όλους τους πολίτες (e-EΦΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ).
Ο κ. Τσακλόγλου παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τη λειτουργία του νέου τηλεφωνικού κέντρου και την αποδοχή του από τους ασφαλισμένους, επισημαίνοντας ότι η νέα υπηρεσία "συναντάει την αποδοχή των πολιτών, όπως προκύπτει από τις παραπάνω από 430.000 κλήσεις που δέχθηκε στις 100 ημέρες της πιλοτικής λειτουργίας του. Από αυτές απαντήθηκε πάνω από το 97%. Σε αυτές, το 85% των αιτημάτων επιλύθηκαν άμεσα από τους εκπαιδευμένους τηλεφωνητές, το 13% παραπέμφθηκε στις ειδικές ομάδες υποστήριξης, και μόλις το 2% παραμένει σε εκκρεμότητα για απάντηση".
Αναφερόμενος στην πρότερη κατάσταση του παλιού τηλεφωνικού κέντρου του E-ΕΦΚΑ, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι "η δυναμικότητα του παλιού τηλεφωνικού κέντρου του e-ΕΦΚΑ απαντούσε μόλις 800 κλήσεις την ημέρα, με μέσο χρόνο αναμονής τα 20 λεπτά, ενώ αδυνατούσε να απαντήσει στο 1/3 των κλήσεων είτε γιατί δεν είχε αρκετό προσωπικό στις ώρες αιχμής είτε γιατί οι πολίτες ανέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα".
"Προσκαλέσαμε τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (Deloitte, PwC, Grand Thorton, KPMG, EY), ακριβώς για να υπάρχει διαφάνεια, αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα η προσπάθειά μας να αποτύχει", τόνισε ο κ. Τσακλόγλου.
"Οι εταιρείες που επελέγησαν για την υλοποίηση του έργου είναι οι μεγαλύτερες με στόχο την υψηλή ποιότητα του αποτελέσματος. Απευθυνθήκαμε στις κορυφαίες εταιρείες του χώρου που έχουν αξιοπιστία, αλλά και εμπειρία σε έργα μεγάλου βεληνεκούς, σύνθετα και μεγάλου βαθμού δυσκολίας και κορυφαία πελατολόγια. Οι εταιρείες ήταν διστακτικές στην αρχή, καθότι η πρόκληση της εξυπηρέτησης τόσο μεγάλου πλήθους πολιτών για τόσο σύνθετα ζητήματα ήταν μεγάλη, ενώ το τίμημα ήταν στα όρια του κόστους", ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναλύοντας τη λειτουργία του νέου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου, επισήμανε τα ακόλουθα:
• Οι πολίτες βρίσκουν άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και εντελώς δωρεάν.
• Απαντάμε σε όλα τα τηλεφωνήματα, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και δωρεάν.
• Τα αιτήματα των πολιτών καταγράφονται στο σύνολό τους και έχουμε πλέον πλήρη γνώση ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
• Τα σύνθετα αιτήματα που δεν επιλύονται στην πρώτη γραμμή, προωθούνται και χρεώνονται σε συγκεκριμένους εξειδικευμένους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας, οι οποίοι επικοινωνούν με τους πολίτες σε εύλογο χρονικό διάστημα, και είτε επιλύουν το ζήτημα, ή τους ενημερώνουν για το χρόνο που θα απαιτηθεί για να διευθετηθεί.
"Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τους ίδιους τους πολίτες", ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου, επισημαίνοντας ότι "σε έρευνα που έγινε τον Αύγουστο σε πολίτες που είχαν χρησιμοποιήσει το 1555 και μάλιστα για σύνθετες υποθέσεις τους, οι 8 στους 10 δήλωσαν πως ήταν αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του, αλλά και την απάντηση που πήραν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης