Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποζημιώσεις 3,4 εκ. δίνουν οι ασφαλιστές στην Κρήτη μετά απαλλαγών

Αποζημιώσεις 3,4 εκ. δίνουν οι ασφαλιστές στην Κρήτη μετά απαλλαγών
Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στις 23.216
Σχετικά Άρθρα

Μείωση κατά ένα ποσό του ασφαλισμένου κινδύνου, συνεπώς και της αποζημίωσης με την πρακτική της απαλλαγής –αντισταθμίζεται με μειώσεις ασφαλίστρων αναλόγων των όρων σύμβασης
Διακόσιες δώδεκα ασφαλισμένες ζημιές δηλώθηκαν στην Κρήτη από την σεισμική ακολουθία 27 με 30 Σεπτεμβρίου 2021, συνολικής ασφαλισμένης αξία 217,3 εκατ. θα αποζημιωθούν μετά τις απαλλαγές όπου υφίστανται με 3,4 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται η αρχική πρόβλεψη ανέρχεται συνολικά σε 4,9 εκατ. ευρώ με μέση δηλωθείσα ζημιά στα 23.216 ευρώ.

Ψηλά οι βιομηχανικοί κίνδυνοι, χαμηλά τα ξενοδοχεία

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στις 23.216 , ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς (προ απαλλαγών) επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 22,65 ‰.
Ο υπολογισμός της μέσης δηλωθείσας ζημίας ανά είδος ασφαλισμένου κινδύνου έχει ως εξής: 117.632 για τους βιομηχανικούς, 32.844 για τους εμπορικούς, 10.323 για τις κατοικίες και 57.505 για τα ξενοδοχεία.
Ο υπολογισμός του μέσου ποσοστού (‰) των αποζημιώσεων επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων των εγκαταστάσεων που επλήγησαν, ανά είδος ασφαλισμένου κινδύνου έχει ως εξής: 23,62 ‰ για τους βιομηχανικούς, 48,74 ‰ για τους εμπορικούς, 70,46 ‰ για τις κατοικίες και 5,27 ‰ για τα ξενοδοχεία.

Ανασφάλιστα στην πλειοψηφία τους τα κτίρια στην Ελλάδα

Τους τελευταίους 12 μήνες (Σεπτέμβριος 2020 – Σεπτέμβριος 2021) η ασφαλιστική αγορά κλήθηκε να στηρίξει τους ασφαλισμένους πολίτες και επιχειρήσεις σε 8 συμβάντα φυσικών καταστροφών, τονίζει ο Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ: βροχοπτώσεις από τον Ιανό, πλημμύρες στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στην Αττική (Μήδεια), σεισμός Σάμου, σεισμός στη Θεσσαλία (Τύρναβος), πυρκαγιές στην Κορινθία και τα Γεράνεια όρη, δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια, την Αττική κ.ά., σεισμός στην Κρήτη (Αρκαλοχώρι).
Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνολικά έχουν κληθεί να καταβάλλουν για 6.200 ζημιές που αποζημιώσεις συνολικού ύψους 106 εκ. ενώ στο ποσό αυτό θα προστεθούν από την κακοκαιρία Μπάλλος.
Οι αποζημιώσεις, προσθέτει θα μπορούσαν να ήταν σημαντικά υψηλότερες αν περισσότερα κτίρια ήταν ασφαλισμένα.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης