Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Πρεμιέρα της εξεταστικής επιτροπής για «λίστα Πέτσα» και δημοσκοπήσεις

tags :
Βουλή: Πρεμιέρα της εξεταστικής επιτροπής για «λίστα Πέτσα» και δημοσκοπήσεις
Η πρώτη συνάντηση θα ασχοληθεί με διαδικαστικά ζητήματα
Σχετικά Άρθρα
Πρεμιέρα σήμερα Τρίτη 23/11 για τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, η οποία καλείται να ερευνήσει αφενός το πώς επιλέχθηκαν από την κυβέρνηση τα ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν με κρατικό χρήμα για να προβάλλουν ενημερωτικά δελτία για την πανδημία του κορωνοϊού αφετέρου το ενδεχόμενο χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω δημοσκοπήσεων.
Υπενθυμίζεται πως η εξεταστική επιτροπή συγκαλείται κατόπιν πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έλαβε 142 θετικές ψήφους κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής (απαιτούνταν 120 ψήφοι για να περάσει η πρόταση).
Σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής, οι εργασίες της εξεταστικής και η κατάθεση του σχετικού πορίσματος θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός διμήνου.

Η επίσημη πρώτη

Στη σημερινή πρώτη συνάντηση των μελών της επιτροπής θα αποφασιστούν ως επί το πλείστον διαδικαστικά ζητήματα, όπως η εκλογή του προεδρείου της επιτροπής, τα χρονοδιαγράμματα των συνεδριάσεων, κοκ.
Από τη ΝΔ, προτείνεται για τη θέση του προέδρου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ενώ εισηγήτρια θα είναι η Κατερίνα Παπακώστα.
Από το ΣΥΡΙΖΑ εισηγητής εκτιμάται πως θα είναι ο Γ. Ραγκούσης και από το ΚΙΝΑΛ ο Γ. Καμίνης.

Ποιοι απαρτίζουν την Επιτροπή

Η επιτροπή απαρτίζεται συνολικά από 29 βουλευτές εκ των οποίων 15 είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (Γ. Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δ. Καιρίδης, Γ. Κεφαλογιάννης, Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Μελάς Α. Μπαρτζώκας, Χρ. Μπουτσικάκης, Α. Νικολακόπουλος, Χ. Παπαδημητρίου, Κατ. Παπακώστα, Β. Σπανάκης, Λ. Τσαβδαρίδης, Β. Υψηλάντης, Φ. Φόρτωμας), 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ (Αν. Γκαρά, Μ. Κάτσης, Β. Κόκκαλης, Θ. Ξανθόπουλος, Γ. Ραγκούσης, Θ. Τζάκρη, Γ. Τσίπρας, Μ. Χατζηγιαννάκης), 2 από το ΚΙΝΑΛ (Γ. Καμίνης, Δ. Μπιάγκης) και ένας από το ΚΚΕ (Μαρία Κομνηνάκα), Ελληνική Λύση (Κ. Χήτας), MέΡΑ25 (Φ. Μπακαδήμα) και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος.

Από το 2015…

Σημειώνεται πως η ΝΔ δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα να επεκταθεί η έρευνα από το 2015 και μετά, θέση με την οποία δεν διαφωνούν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να τεθεί τέτοιο θέμα, καθώς δεν υπήρχε κρατική χρηματοδότηση στα ΜΜΕ.
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει η έρευνα να επεκταθεί στο 2015 όσον αφορά τις υπηρεσίες των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης