Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται άκρως επικοινωνιακά - Προσπαθεί να διαχειριστεί τη φθορά με δημοσκοπήσεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται άκρως επικοινωνιακά - Προσπαθεί να διαχειριστεί τη φθορά με δημοσκοπήσεις
Η κυβέρνηση φοβάται και δεν πειράζει τη δεξιά βάση
Σχετικά Άρθρα

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται πλέον την παραδοσιακή της βάση. Ουσιαστικά το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται τις δεξιές ψήφους. Τρανό παράδειγμα είναι ότι αποφασίζει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους αλλά εξαιρεί την Εκκλησία.
Σήμερα, στο κυβερνητικό briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις που δέχτηκε για τα μέτρα στους ναούς δεν έδωσε πειστική απάντηση ποιος θα κάνει τους ελέγχους και αν θα συνδράμουν ουσιαστικά τα ελεγκτικά σώματα του κράτους σε αυτούς.

Κυβέρνηση - Ιερά Σύνοδος ρίχνουν το μπαλάκι ευθύνης ο ένας στον άλλον

Την ίδια ώρα η Ιερά Σύνοδος που είχε αποφασίσει να μπαίνουν στους ναούς εκτός από τους εμβολιασμένους, οι ανεμβολίαστοι με rapid test τώρα ισχυρίζεται ότι δεν έχει τους μηχανισμούς να ελέγξει το πλήθος των πιστών.
Και βέβαια, η κυβέρνηση με την φράση του εκπροσώπου της ότι «η Εκκλησία δεν είναι το ίδιο με άλλες περιπτώσεις» ουσιαστικά βγάζει από πάνω της το φορτίο και το πολιτικό κόστος που της αναλογεί ενώ παράλληλα ανακοινώνει συνεχείς ελέγχους σε μαγαζιά, εστίαση και ψυχαγωγία για την νομιμότητα.

Όπου υπάρχει πολιτικό κόστος, η κυβέρνηση ελίσσεται

Είναι σαφές, ότι η κυβέρνηση όπου υπάρχει πολιτικό κόστος βρίσκει και μία δικαιολογία για να ελιχθεί.
Δεύτερο, επίσης, παράδειγμα είναι ότι η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια στο κρίσιμο ματς που είδαμε την Κυριακή ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.
Ενώ ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει οι φίλαθλοι πρέπει να φοράνε μάσκα, διότι υπάρχει συνωστισμός ακόμα και σε ανοικτό γήπεδο, παρατηρήσαμε ότι αυτό δεν ίσχυσε.
Και δεν θα τιμωρηθεί και κανένας όπως προβλέπει ο νόμος (ακόμα και με τιμωρία της έδρας) καθώς η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν μπορεί να τιμωρήσει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο έχει εκατομμύρια οπαδούς.
Θρησκεία και Ποδόσφαιρο έχουν κόσμο από πίσω…

Δύο μέτρα και σταθμά για τις υποχρεωτικότητες

Ωστόσο, είδαμε την διγλωσσία της κυβέρνησης και στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Από την μία ξεκίνησε χωρίς διάλογο, με υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς με συνέπεια 6.500 υγειονομικοί να είναι εκτός ΕΣΥ και χωρίς μισθό και από την άλλη έκανε τα στραβά μάτια στην υποχρεωτικότητα σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων.
Δηλαδή, στους με υγειονομικούς που έχει σοβαρά πολιτικά ερείσματα η αντιπολίτευση προχώρησε και στους δε, επειδή αποτελούν την εκλογική της πελατεία, ούτε καν το συζήτησε πόσο μάλλον να το τολμήσει…
O oρισμός του κοινωνικού διαχωρισμού και της επιλογής του πολιτικού κόστους.

Η κυβέρνηση κινείται καθημερινά με την επικοινωνία και τις δημοσκοπήσεις

Το έχουμε πει εδώ και καιρό.
Η κυβέρνηση κινείται αποκλειστικά με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, προκειμένου να διατηρήσει τη δυναμική της.
Έτσι και στην διαχείριση της πανδημίας.
Προχθές έγινε η συζήτηση προ ημερησίας για την ακρίβεια και ο Πρωθυπουργός για να κάψει την παρέμβαση του Α.Τσίπρα ανακοίνωσε τα μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, Αμέα και τους υγειονομικούς.
Στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό θα ανακοινωθεί και τρίτο μικρό πακέτο. Ουσιαστικά γίνεται διαχείριση της καθημερινής φθοράς και παράλληλα με τις μετρήσεις των εταιρειών- που δείχνουν διαφορά 10 μονάδων από ΣΥΡΙΖΑ- δημιουργείται το ανάλογο κλίμα.
Κι αυτό, παρόλο που υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένη της κυβερνητικής πολιτικής το οποίο – δεν μπορούν να το κρύψουν οι εταιρείες- φαίνεται από τα ολοένα μικρότερα τελικά ποσοστά προτίμησης της ΝΔ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης