Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

481 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στις χώρες της BeNeLux

481 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop στις χώρες της BeNeLux
Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2022, όπως απεδείχθη από τις συμμετοχές, ήταν εξαιρετικά υψηλό
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Virtual Workshop για τον Τουρισμό πολυτελείας και την Γαστρονομία με την αγορά των χωρών BeΝeLux της Tourism Media & Events, καθώς πραγματοποιήθηκαν 481 επιχειρηματικές συναντήσεις, τόσο μεταξύ Tour Operators και τουριστικών πρακτόρων της Benelux με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς, όσο και μεταξύ εισαγωγέων τροφίμων με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων.
Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2022, όπως απεδείχθη από τις συμμετοχές, ήταν εξαιρετικά υψηλό. Όπως σημείωσαν οι τουριστικοί πράκτορες της Benelux, η Ελλάδα παρά την πανδημία παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις των συμπατριωτών τους, καθώς υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση στις Β2Β συναντήσεις σε σχέση με άλλες live εκδηλώσεις-workshops του παρελθόντος.
Αντίστοιχο είναι και το ενδιαφέρον δεκάδων εισαγωγέων που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών, οι οποίοι λειτουργούν ως εν δυνάμει πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού μέσω της γαστρονομίας.
Συμμετείχαν από πλευράς Benelux 84 τουριστικοί πράκτορες, 15 διακεκριμένα media και 15 εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 16 τουριστικοί προορισμοί και επιχειρήσεις και 14 επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών.
Κύριος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών η Aegean Airlines. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το «Ελληνικό Πρωϊνό» και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Τιμώμενη Περιφέρεια η Περιφέρεια Κρήτης και Τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια η Περιφέρεια Αττικής.
Παρά τους αυστηρούς διασυνοριακούς ελέγχους και τους περιορισμούς στην κίνηση αγαθών και υπηρεσιών, που συνεχίζει να επιβάλλει η τρέχουσα πανδημία της COVID 19, η Tourism Media & Events, μέσω της εν λόγω εκδήλωσης εκδήλωσης, εκτιμά ότι συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την τόνωση των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων και ποτών.
Στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε webinar με παρουσιάσεις προορισμών και προϊόντων γαστρονομίας της Ελλάδος σε εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δημοσιότητα της εκδήλωσης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας χαιρετισμό, η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.
Παρουσιάσεις έγιναν από την Διευθύντρια του ΕΟΤ στην Μπενελούξ, κα. Ελένη Σκαρβέλη, τον κ. Νίκο Αλεξάκη, Προϊστάμενο τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, την κα. Μαρία Κωνσταντοπούλου, Γεωπόνο της Περιφέρειας Αττικής, την κα. Γεωργία Παπασπύρου από τη Διεύθυνση Τουριστικού Σχεδιασμού Στρατηγικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την κα. Caroline Cairns, Country Account Manager της Aegean για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Μπενελούξ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 22.11.2021 με live raffle draw όπου 30 δώρα από προορισμούς και επιχειρήσεις δόθηκαν σε τουριστικούς πράκτορες δίνοντάς τους την δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα και να επισφραγίσουν τις συνεργασίες τους με τους Έλληνες συμμετέχοντες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης