Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστολή Μητσοτάκη σε von der Leyen: Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολισμού για τους άνω των 60 ετών να συνδεθεί με την γ' δόση

Επιστολή Μητσοτάκη σε von der Leyen: Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολισμού για τους άνω των 60 ετών να συνδεθεί με την γ' δόση
Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι πραγματοποίηση της γ' δόσης του εμβολίου ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για τους άνω των 60 ετών
Σχετικά Άρθρα
Τη σύνδεση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, που είναι απαραίτητο για τα ταξίδια εντός της ΕΕ, με τη γ' δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός προτείνει την πραγματοποίηση της γ' δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους άνω των 60 ετών.
Στην επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, παρά την εμβολιαστική εκστρατεία. Όπως λέει, αυτή πιθανότατα αποδίδεται είτε στην μετάλλαξη Delta είτε στην μείωση της κάλυψης που προσφέρουν τα εμβόλια με το πέρασμα του χρόνου.
«Προτείνω να θεωρηθεί η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του COVID-19 ως προϋπόθεση ασφαλούς ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Ευρωπαίους πολίτες άνω των 60 ετών» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του και διευκρινίζει ότι αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο αποδείχθηκε συλλογική επιτυχία που επέτρεψε περαιτέρω την ασφαλή επιστροφή μας για να ταξιδέψουμε από χώρα σε χώρα. «Ειδικότερα, θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην κατ' εξουσιοδότηση πράξη σχετικά με την περίοδο ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού που σχεδιάζει να εγκρίνει η Επιτροπή και στις συστάσεις 1475/20 και 912/20 του Συμβουλίου σχετικά με τα ταξίδια στην ΕΕ», αναφέρει ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, σημειώνει πως μία τέτοια πρωτοβουλία «θα βοηθήσει τα συστήματα υγείας μας να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά ένα βαρύ χειμερινό κύμα νοσηλειών αλλά και να διατηρήσουν τον έλεγχο του ιού και της πανδημίας χωρίς να προχωρήσουν σε νέους οριζόντιους περιορισμούς που θα έβαζαν σε κίνδυνο την ανάκαμψη των οικονομιών μας και την ελευθερία του κίνηση».
«Πιστεύω ότι η επιβολή της τρίτης δόσης ως μέρος της πιστοποίησης του εμβολιασμού για πολίτες άνω των 60 ετών θα ήταν ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα μας κατά της πανδημίας και σας παρακαλώ να εξετάσετε και να συζητήσετε αυτήν την πρόταση με άλλα κράτη μέλη» καταλήγει στην επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης