Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Fourlis: Εντός του 2022 η είσοδος της Trade Estates στο ΧΑ – Θα δώσει μέρισμα για το 2021

Fourlis: Εντός του 2022 η είσοδος της Trade Estates στο ΧΑ – Θα δώσει μέρισμα για το 2021

Επενδυτικές δαπάνες 29 εκατ. ευρώ για το 2021 και καθαρό δανεισμό 125-130 εκατ. ευρώ περιμένει η διοίκηση

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι το 2021 θα κλείσει κοντά στο 2019 και θα εμφανίσει κέρδη προ φόρων και τόκων περισσότερα κατά 20 εκατ. ευρώ έναντι του 2020, έκανε η διοίκηση της Fourlis κατά τη διάρκεια της χθεσινής 24/11τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Επιπλέον προανήγγειλε τη διανομή μερίσματος για την τρέχουσα χρήση.
Ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του ομίλου εμφανίστηκε εξαιρετικά θετικός για την Trade Estate αναφέροντας πως θα μπει με προίκα 190 εκατ. ευρώ στο χρηματιστήριο, αλλά και με επενδυτικό πλάνο 250 εκατ. ευρώ, ανάμεσα σε αυτό και το project του Ελληνικού.
Μάλιστα ανέφερε πως μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν σημαντικές εξαγορές περιουσιακών στοιχείων.
Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί ο τρόπος που θα εισαχθεί αλλά όπως ανέφερε η διοίκηση η Fourlis λόγω του dilution θα είναι μέτοχος με ποσοστό κάτω από 50%.
Το πιθανότερο σενάριο είναι πρώτα να γίνει η εισαγωγή και μετά να δοθεί το όφελος στους μετόχους.
Σημειώθηκε πάντως πως η εισαγωγή θα δώσει αξία και στους μετόχους της Fourlis και στους μετόχους της Trade Estate λόγω του επενδυτικού προγράμματος.
Η διοίκηση ανέφερε πως το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020 και η διαφορά στα κέρδη προ φόρων και τόκων θα είναι πάνω από 20 εκατ. ευρώ μεταξύ των δύο χρήσεων.
Το επενδυτικό πρόγραμμα για φέτος αναμένεται να ανέλθει στα 29 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός μεταξύ 125 και 130 εκατ. ευρώ.
Καλό αναμένεται και το 2022 με καλή αύξηση πωλήσεων και βελτίωση κερδών.
Μέσα στο 2021 καταφέραμε πολλά, ανέφερε ο Απόστολος Πεταλάς, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.
Παρά τις προκλήσεις, τα κλειστά εστιατόρια, τις ελλείψεις στα προϊόντα, τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου δείχνουν ότι τα πήγαμε καλά και πιάνουν τις επιδόσεις του αντίστοιχου τριμήνου του 2019, το οποίο ήταν ένα κανονικό τρίμηνο, σημείωσε ο κ.Πεταλάς.
Η Fourlis μικραίνει δύο μεγάλα ΙΚΕΑ, σε Ιωάννινα και Λάρισα και προχώρησε σε εθελουσία εργαζομένων, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τις προσαρμογές που πρέπει να γίνουν αναμένεται επενδυτικό πρόγραμμα άλλων 2,5 εκατ. ευρώ.
Τρία μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ θα δημιουργηθούν σε Αθήνα και επαρχία.
Για την Τουρκία η διοίκηση ανέφερε πως πέρυσι πήραν σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ αυτών και να κρατήσουν μόνο κερδοφόρα καταστήματα και πωλήσεις online και αυτό αποδίδει.
Παράλληλα λόγω των πρωτοβουλιών που πήρε πέρυσι αν σήμερα αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την Τουρκία, αυτό θα γίνει χωρίς κάποια επιπλέον πρόβλεψη ή ζημία, αλλά αυτό δεν είναι το βασικό τους σενάριο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης