Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στο εξωτερικό – Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα

ΧΑ: Συσσώρευση με το βλέμμα στο εξωτερικό – Στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα
Οι ανησυχίες των επενδυτών για ένα νέο lockdown έχουν οδηγήσει το ΧΑ σε 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις – Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά παράγωγα
Σχετικά Άρθρα

Μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις το ελληνικό χρηματιστήριο θα αναζητήσει αντίδραση ή σταθεροποίηση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, βρίσκοντας στήριξη στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στο θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, όπως δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα.
Η επιφυλακτικότητα πάντως διατηρείται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων και των ανησυχιών για ένα νέο lockdown.
Οι χθεσινές τηλεδιασκέψεις των ΟΠΑΠ, Fourlis και Motor Oil έστειλαν θετικό μήνυμα στους αναλυτές για το μέρισμα και την πορεία των δραστηριοτήτων για το σύνολο της χρήσης.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών, καθώς η Eurobank δημοσιεύει αποτελέσματα εννεαμήνου σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς και αύριο δημοσιεύει η Εθνική Τράπεζα.
Σήμερα ξεκινάει από τα 33,35 ευρώ το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank.
Ανακοινώθηκε και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE με τη σημαντικότερη αλλαγή να είναι η είσοδος της Quest στον FTSE 25 και η έξοδος της ΕΧΑΕ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, αφομοιώνοντας τις πρόσφατες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο και να πάρουν πίσω μέρος των πρόσφατων απωλειών.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 905 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 890 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.
Εurobank και ΚΡΙ-ΚΡΙ θα ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα 3ου τριμήνου.

Optima Bank
Η Eurobank δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα εννεαμήνου. 

Beta
Τα αποτελέσματα μπορεί να μειώσουν το πτωτικό momentum και να δώσουν αφορμές για επιλεκτικές αγορές στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης