Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Clinton (ΗΠΑ): Η αγορά κρυπτονομισμάτων πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα - Κίνδυνος για το δολάριο

Clinton (ΗΠΑ): Η αγορά κρυπτονομισμάτων πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα - Κίνδυνος για το δολάριο
Η προειδοποίηση της Clinton επεκτάθηκε στην «τεχνολογία όλων των ειδών»

Η αγορά του Bitcoin και γενικότερα των κρυπτονομισμάτων πρέπει άμεσα να ρυθμιστεί, ώστε να αποφευχθεί η τεχνολογική χειραγώγηση από τη Ρωσία και την Κίνα, υποστηρίζει σε τοποθέτησή της η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton.
Ειδικότερα, τα σχόλιά της κυρίας Clintonγια τα κρυπτονομίσματα μονοπώλησαν συνέντευξή της στις 24 Νοεμβρίου στο MSNBC, με θέμα τη χειραγώγηση των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης από ορισμένα έθνη.
Η προειδοποίηση της Clinton επεκτάθηκε στην «τεχνολογία όλων των ειδών», την οποία είπε ότι τα κράτη και οι μη κρατικές οντότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να αποσταθεροποιήσουν χώρες και το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.
Όπως είπε, «Υπάρχει ένα άλλο πράγμα που βρίσκεται στον ορίζοντα, και αυτό είναι η ανάγκη ρύθμισης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Φανταστείτε έναν συνδυασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τη συγκέντρωση ακόμη μεγαλύτερων χρηματικών ποσών μέσω του ελέγχου ορισμένων αλυσίδων κρυπτονομισμάτων.
Δεν έχουμε στο στόχαστρό μας μόνο κράτη όπως η Κίνα, η Ρωσία ή άλλα που χειραγωγούν την τεχνολογία κάθε είδους προς όφελός τους. Εξετάζουμε μη κρατικούς παράγοντες που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα».
Τα τελευταία χρόνια, πολλά κράτη έχουν χρησιμοποιήσει ή έχουν εξετάσει να χρησιμοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα για να παρακάμψουν οικονομικές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πιο συγκεκριμένα, η Βόρεια Κορέα έχει χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της, ενώ η ιρανική κυβέρνηση έχει ταχθεί δημόσια υπέρ των κρυπτονομισμάτων.
Στις αρχές του 2020, ο Saeed Muhammad, διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης κάλεσε ειδικά το Ιράν να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης